НА ЖИВОВойната в Украйна

Twitter не е по-безопасен при Илон Мъск, смята бивш шеф в социалната медия

732

Бившият ръководител на отдел "Доверие и безопасност" в Twitter - Йоел Рот, който напусна компанията, след като Мъск пое нейното управление, заяви, че социалната медия не е по-сигурна при новия си собственик. Той предупреди, че компанията вече няма достатъчно персонал, отговарящ за безопасността ѝ.

Напускането на Йоел Рот разтревожи рекламодателите, много от които се оттеглиха от Twitter.

Припомняме, че Мъск уволни половината от персонала, включително много служители, занимаващи се с модериране на съдържанието. Около 2200 души в световен мащаб се занимаваха с тази отговорна задача,

"Една от моите червени линии беше, ако Twitter започне да се управлява от диктаторски указ, а не от политика, тъй като вече няма нужда да съм в моята роля“, обясни Рот оттеглянето си от компанията.

Рот защити решението на Twitter да отстрани завинаги Доналд Тръмп от платформата поради риск от допълнително подбуждане към насилие след бунта в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. "Видяхме най-ясния възможен пример за това как нещата могат да се преместят от онлайн пространството към реалната действителност. Видяхме мъртви хора в Капитолия", заяви Рот.

По-рано този месец Илон Мъск написа в Twitter, че акаунтът на Доналд Тръмп ще бъде възстановен, след като с малко мнозинство потребители на социалната платформа гласуваха в подкрепа на този ход в анкета.

ОЩЕ: ЕС загрижен за контрола и съкращенията в Twitter

Илон Мъск обеща "амнистия" за блокирани потребители в Туитър

Новият собственик на "Туитър" Илон Мъск обяви днес, че ще даде "амнистия" на блокирани потребители, което според експерти по онлайн сиг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

САЩ ще отменят извънредните здравни...
Германия дарява 200 млн. евро...
Джо Байдън обяви, че няма да изпрати...
Огромен пожар във фабрика в мексиканския...
Екзорсисти убиха 4-годишното...
САЩ не изключват военни действия,...
Над 20% от американците използват...
Започна производството на първият...
Автобус падна в пропаст в Перу,...
Петима кубинци се удавиха при...
Показаха кадрите от полицейското...
Генерал от ВВС на САЩ: Китай може...

Последни новини