Участник на маратона във Варна почина по време на състезанието

3635
Участник на маратона във Варна почина по време на състезанието
Снимка: Pixabay.com

50-годишен мъж, участващ в маратона на Варна, е паднал пред офиса на банка срещу хотел Черно море и е починал на място, съобщава БГНЕС.

Най-вероятната причина за фаталния край е инфаркт, съобщава БНР. Предстои обаче да бъде направена експертиза, която да установи с точност причината за смъртта. Всички участници в маратона преминават медицински преглед преди началото на състезанието.

Маратонът на Варна е част от елитната верига маратони в България, като в морската ни столица пристигнаха близо 20 атлети от световна класа в преследване на големия джакпот от 20 000 лева. Сред тях се отличават представителите на Кения Наом Джабет и Бернард Санг.

С рекорд на трасето и победи на кенийските атлети ще се запомни шестото издание на Маратон Варна, част от традиционната вече верига „Бягането като начин на живот“. При жените Джабет Наом финишира за 2.33:08 часа и подобри с повече от 2 минути досегашното върхово постижение (2.35:14). Това бе втора поредна победа за кенийката в България след златото на Маратона в Стара Загора преди месец. Наред с това Наом вече събра 30 точки за лидерството в класирането за големия джакпот от 20 000 лева, който се дава за най-добро постижение при мъжете и жените в съответната година.

Арестуван е човекът, блъснал фаворитката на маратона в София

Задържан е човекът, който блъсна и контузи сърбската бегачка Оливера Йевтич. Инцидентът стана факт на маратона в София, а Йевтич беше ...

От българите най-напред в големия маратон се класираха Христина Козарева с 2.45:24 ч. и Исмаил Сенанджи с 2.36:42 ч. За първи път организаторите осигуриха специални бонуси за финиширалите на първите три места родни атлети. Най-бързите и при мъжете, и при жените в класическата дистанция 42.195 км получиха съответно 500 лв., 300 лв. и 200 лв. за първо, второ и трето място.

В полумаратона шампиони станаха Франсин Нийомукунзи от Бурунди с 1.13:16 ч. и Богдан Семьонович от Украйна с 1.06:41 ч., така и двамата записаха второ поредно злато във Варна, след титлите си през ноември. Зрителите аплодираха български победи в 10-километлавота дистанция: при дамите първа е Маринела Нинева с 38:05 мин., а при мъжете Стоян Владков с 34:15 мин., който дублира успеха си от миналата година.

Най-възрастният участник бе 74-годишният Димитър Грозев (на 21 км), а най-млад бе бебе на 48 дни, което премина 10-километровото разстояние в количка, бутана от треньора на ЛК "Тангра" Димитър Янакиев и неговата съпруга. Смелите родители бяха отличени със специална награда, както и шармантен маратонец, преминал цялото разстояние от над 42 км с ананас на главата.

Стартираха общо 689 бегачи от 29 държави. В класирането за Джакпота лидер е Джабет Наом вече с 30 т., пред Бернард Санг с 15 т., Бети Чепквони с 10 т., Йелена Дилинин с 8 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Силен старт за българските гимнастички на Световната купа в Баку

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт