НА ЖИВОВойната в Украйна

Ученици и студенти първи ще ползват електронни карти за градския транспорт в Плевен

965

Издаването на електронни карти първоначално за ученици и студенти започна „Тролейбусен транспорт” – Плевен. От 01.12.2022 г. всички пътници с издадени и заредени пластични електронни карти ще ги валидират при качване в тролеите и електробусите на специалните устройства – валидатори.

В градския транспорт на гр. Плевен е въведена електронна билетна система. Основата на системата е електронна пластична карта, която, издадена веднъж, може бързо и лесно да се зарежда с месечен или тримесечен период и/или с електронни еднократни билети съгласно утвърдената тарифа.

При евентуална загуба на картата заредените в нея средства са запазват.

Първоначалното издаване на електронната пластична карта е безплатно (до изчерпване на 49 000 броя, доставени по проект „Развитие на интегриран градски транспорт на гр. Плевен“). Картите се получават от билетния център на „Тролейбусен транспорт” на ул. Дойран № 43.

Всички валидни електронни карти могат да бъдат зареждани на касите в билетния център – ул. „Дойран” № 43, както и чрез автоматите на самообслужване, разположени в билетния център и Автогара Плевен, с кредитна или дебитна карта. Издадена веднъж електронна карта, може да се зарежда многократно.

При качване в тролейбус или електробус притежателят на електронна карта задължително я доближава и задържа на четеца, обозначен в долната част на валидатора. При успешно валидиране екранът на устройството светва в зелено и изписва „Картата е валидна“.

При неуспешно валидиране /когато картата НЕ е заредена/ екранът на валидатора светва в жълто и изписва „Потребителят няма валидни продукти, зададени на картата“. Тогава пътникът трябва да заплати на кондуктора билет за пътуване от 1,50 лв.

От първите дни на следващата година електронни карти ще се издават и за всички останали желаещи граждани.

С тържествен ритуал ще се почетат 145 г. от Плевенската епопея

Десети декември – Денят на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателност на гражданите към загиналите за неговото...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Плевен

Избраха шефовете на ВиК в Пловдив,...
Община Плевен ще осигурява превод...
Състезател по боче от Плевен ще...
Още един символ на Плевен от близкото...
Изтеглиха жребия за разпределение...
Весела Лечева и кметът на Плевен...
Текущите ремонти в Плевен се извършват...
Президентът преряза лентата...
Община Плевен ограничава движението...
В Долни Дъбник ще изграждат тенис...
Смяната на печки на твърдо гориво...
Над 500 разрешения за строеж са...

Последни новини