НА ЖИВОВойната в Украйна

Ученици от Русе възстановяват екопътека

741

Продължава възстановяването на екопътеката от хижа „Минзухар“ до Лесопарк „Липник“ край Русе, а със старта на учебната година се включват ученици и студенти. Дейностите се извършват по Проект „Екопътека – аз и ти с грижа към природата“, изпълняван от Спортно - туристическо и природозащитно дружество „Академик“ с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и фирма „Тива ком“.

Под ръководството на инструктори от „Академик“ започнаха теоретичните и практични занимания за полагане на лентова маркировка по маршрута на екопътеката. На 24 и 26 септември ученици от СУ „Васил Левски“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се запознаха с правилата, изискванията и начините на полагане на маркировката.

Утре от 9 ч. в Лесопарк Липник ще започнат занимания със студенти от специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“ в Русенския университет. На 30 септември от 14,30 ч. ученици от екоклуба на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ ще работят по пътеката, започвайки от хижа „Минзухар“.

Традиционният крос-поход „Русе’ 22“, организиран от СПТД „Акудемик“, е планиран за 8 октомври. Маршрутът му този път ще включва основната част от екопътеката от хижа „Минзухар“ до района на Аязмото в Лесопарк „Липник“, с цел популяризиране на трасето. Участниците в похода също ще се включат в почистването му от битови отпадъци и паднала дребна дървесина, като за всички са осигурени ръкавици и чували.

Над 1 милион крачки изминаха русенци в „Движи се пеша“

Десетки русенци се включиха в състезанието за най-много изминати крачки „Движи се пеша“, като извървяха над 1 000 000 крачк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Русе

Благотворителна изложба в Русе...
Русенци превръщат сметище в гора...
Кметът на Русе ще запали светлините...
Проект търси бъдещи инженери...
Забраняват движението на товарни...
Кметът на Русе се срещна с посланика...
Звезди от социалните мрежи популяризират...
Окръжният прокурор в Русе за взрива:...
Гръмна цистерна до граничния...
Община Русе се включва в кампанията...
Община Русе закупи и достави жилищни...
Общественият съвет по околна...

Последни новини