Удивителни изобретения, които вече са в продажба

1708
Удивителни изобретения, които вече са в продажба
Снимка: iStock/Guliver

В нашето съвремие няма смисъл да започваме с продажби на обикновени стоки - почти всички ниши са заети или от конкуренти, или от монополисти. Има само един изход: да се продават уникални продукти, които отговарят на определени (понякога специфични) нужди на потребителите.

Вентилатор с въртене на 360 градуса.

Един от проблемите на конвенционалните вентилатори е ограниченият ъгъл на въртене и наклон, или с други думи, възможността за движение във вертикални и хоризонтални равнини. Група китайски конструктори решили да премахнат този недостатък и създали вентилатор, който може да се върти в почти всяка посока, позволявайки максимална циркулация на въздуха в помещението.

Изобретения, които използваме не по предназначение

Градински робот за плевене.

Екипът на Franklin Robotics, ръководен от инженер Джо Джонсън, известен с изобретяването на прахосмукачката-робот Roomba, разработил градински робот, който може да плеви лехи. Външно роботът Tertill не е особено забележителен - прилича или на костенурка (заради което получил името си), или на подова везна с колела. Но в същото време Тертил е много трудолюбив: той е в състояние да работи неуморно и усърдно при всякакви климатични условия, което градинарите трябва да оценят.

Хуманни капани за мишки.

Капаните за мишки RADAR от Rentokil позволяват хуманното унищожаване на мишките, като ги убиват веднага щом влязат в капана. Това са удължени контейнери с входен отвор. Веднага щом гризачът влезе вътре, вратата на контейнера се затваря и вътре се пуска въглероден двуокис, който незабавно убива вредителя. Така мишката не страда от попадането в капана.

12 изобретения, за които да благодарим на жените

Система за предотвратяване на удара на велосипеда в релсите.

Студентите Уорд Куитърс и Родерик Биджъс от Холандия измислили лесен и евтин начин за подобряване на безопасността по градските пътища за велосипедистите. Не е тайна, че срещата на колело на велосипед с трамвайна релса често завършва зле за велосипедиста. Падания, натъртвания и ожулвания, скъсани гуми - може би всеки собственик на велосипед в градски условия трябва да се справя с всичко това. В Холандия, където според статистиката всяко семейство има два велосипеда, този проблем е особено остър. Концепцията на SafeRails е проста: „омразният канал“ на трамвайната релса се подплатява със специална подвижна вложка. Еластичният материал, от който е направена вложката, позволява на велосипедистите да се движат спокойно по релсите. А когато минава трамвай, вложката в релсата просто се свива под натиска на колелото.

Сутиен с автоматична закопчалка.

Сутиенът на японската компания Ravijour е вид колан на целомъдрието. Наречен True Love Tester, той е оборудван със специална закопчалка, която е невъзможно да се отвори дори със сила. Бельото е снабдено със сензори за докосване, които измерват пулса, нивата на хормоните и състоянието на нервната система на собственичката на сутиена - и изпращат информация до нейния смартфон чрез Bluetooth. Ако телефонът разбере, че момичето е влюбено, закопчалката автоматично ще се отвори. Според разработчиците, умното бельо не обърква учестения „любовен пулс“ със състоянието, например, след физическа тренировка или гледане на филм на ужасите. За да разберат какви показатели съответстват на влюбеността, представителите на компанията си сътрудничили с експерти в тази област. Затова и не трябва да има фалшиви положителни резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com