Уникални фотоси от Витоша представя от днес изложба пред НДК

2578
Уникални фотоси от Витоша представя от днес изложба пред НДК
Снимка: Витоша

Стилна церемония откри Фотоизложба със уникални снимки под мотото „Витоша – планината, която дава живот“. В експозицията са включени 28 пана, представящи началото на туризма, възможностите за спорт и отдих в наши дни. От днес всички любители на планината и приключенския начин на живот ще могат да се насладят на платната, разположени градинката пред НДК, покрай алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „Фритьоф Нансен“ (бивш „Кравай“), в Галерия на открито пред Лятно Кино Кабана.

Фотоизложбата се организира от „София – европейска столица на спорта“. Зам.-кметът на столична община Дончо Барбалов поздрави присъстващите на церемонията по откриването, благодари на авторите на фотографиите, като изтъкна значението на Витоша за развитието на града и региона. След това Барбалов отличи авторите на творбите и изтъкнати деятели за цялостната им дейност - на тях и техните екипи - в полза на планината. Сред тях бяха Анна Петракиева – директор на Природен парк „Витоша“, Ани Пенчева – неуморният двигател в организацията на Обиколката на Витоша, която това лято се организира за 38-и път и Георги Радев – неизменна част от спортните събития в планината. Тримата бяха отличени и от БОК със „Златна значка“, а фотографите със „Сребърна значка“, връчена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Всеки от седемте автори на творбите бе награден от „София – европейска столица на спорта“ с копие от уникалната енциклопедия „България на Олимп“.

Уникални фотоси от Витоша в откриващата се утре пред НДК Фотоизложба “Планината, която дава живот”

От утре всички любители на планината и приключенския начин на живот ще могат да се насладят на уникалните фотоси, включени в изложбата ...

На откриването присъстваха много любители на планината, хора свързани от години с развитието и опазването на Витоша като едно от безценните богатства на София и България. Сред тях бе и един от основните радетели на инициатива „Витоша – достъпна за всички“ алпинистът Дойчин Боянов.

Фотоизложбата ще бъде на разположение две седмици, в които всеки ще може да се наслади на 28-те пана с впечатляващи фотографии от Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и фактите проследяват историята на организирания туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до възможностите за активно прекарване сред природата и облика й в наши дни. По време на откриването Иван Панчев от списание 360 даде повече подробности за фотосите и техните автори.

Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват днес по инициатива и с подкрепата на на „София – европейска столица на спорта“: Витоша 100, Витоша Летен Фест, Споделени игри и т.н. Наред с това ще може да видите уникални моменти от създаването на първото туристическо дружество през 1895 г., обявяването на Витоша за природен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади.

Уникална изложба “Непознатият фотограф Георг Волц” представя галерия Синтезис (СНИМКИ)

От 17 юни до 11 август 20201 г. галерия Синтезис представя изложбата “Непознатият фотограф“ - първото задълбочено представя...

Изложбата представя и снимки на забележителностите на планината, както и полезни занимания, които може да практикувате на чист въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com