Юрген Матей: Всеки скача срещу ЦСКА (ВИДЕО)

1695
Юрген Матей: Всеки скача срещу ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

Капитанът на „червените“ Юрген Матей даде своя коментар след последната контролна среща на ЦСКА по време на подготвителния им лагер в Турция. „Армейците“ завършиха наравно с Шахтьор Караганда, а резултатът 3:3 говори достатъчно за доброто представяне в атака на българския тим, но и сериозните поводи за притеснение в защитен план.

Нидерландецът изрази впечатленията си от изминалия лагер, разкри грешките, които вижда в тима, коментира представянето на новото попълнение Хайнц и заяви, че отборът трябва да е по-доминантен, защото всички скачат срещу ЦСКА.

Головото шоу срещу Шахтьор Караганда

"Завършихме 3:3, което означава, че не се справихме в защита. Всички сме много изморени. Доволни сме от енергията, която вложихме в днешната контрола. В последните два-три мача се справяме по-добре, отколкото в началото. Мисля, че и занапред ще се подобряваме и се надяваме да стане така.

Вече играем с една и съща схема от доста дълго време. Всеки ден вършим различна специфична работа и това не е лесно. Опитваме да подобряваме пресата. Ние сме заедно по 24 часа 7 дни в седмицата, което е добре за нас и ще е приложимо занапред. Мисля, че това подобрение се вижда в мачовете. Треньорът иска да се подобряваме, ние също", заяви Матей пред „Диема Спорт“.

Новото бижу Тобиас Хайнц

Новата придобивка на „червените“ Тобиас Хайнц загатна за своите качества в днешния двубой със своите две асистенции, с които си заслужи ласкавите думи на капитана Матей: "Всички в отбора мислят, че той е много силен футболист. Носи нещо ново в отбора. Оттук насетне е неговото време да покаже защо е привлечен и да покаже своите качествата. Той се адаптира бързо тук и мисля, че ще става все по-силен.“

Хайц и Линдсет

Нидерландският централен защитник разкри и вижданията си относно пролетния полусезон в efbet Лига. Изказа тезата си, че всички отбори скачат срещу ЦСКА и затова тимът трябва да бъде по-доминантен: „ЦСКА трябва да бъде по-доминантен отбор във всеки един мач и това започва от защитата. Трябва да се стремим към това, както и да се стараем да играем хубав футбол."

Борбата за титлата с Лудогорец 

Основният стълб в отбраната на "армейците" отговори към какво ще се стреми отборът след подновяването на сезона. Разбира се, коментира и борбата за шампионска титла с Лудогорец.

"Трудно е да кажа. Мисля, че миналата година по това време играхме най-добрия си футбол, но видяхте, че през втория дял от сезона бяхме кошмарни. Всеки срещу ЦСКА се опитва да играе по най-добрия начин. Всеки скача срещу нас. Ние трябва да сме стабилни и спокойни. Имаме качеството да печелим мачове, показахме го в първата част от шампионата, просто трябва да сме спокойни и да даваме всичко от себе си", завърши нидерландецът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Георги Иванов – Гонзо избра кой да го замени като технически директор в БФС

Испански гранд опитва да пререди опашката за бижуто на Лудогорец

Клубове от чужбина следят вратаря на Левски, готвят оферти за него през лятото

Защитник на ЦСКА ще завърши сезона без нито един мач

"Дано не ни попречат": Венци Стефанов не се притеснява от Левски, а от друго

Сашо Димитров: Малко ни остава да се класираме на европейско, Илиан Илиев е голяма личност (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ