Успешни техники за осигуряване на антистрес ефект в интериора на апартамента

5141

Всеки ден нашата нервна система е тествана за сила от различни стресови фактори и обстоятелства. Неволно ви се иска да сте там, където е спокойно, удобно и нищо не ви дразни нито морално, нито физически.

Такова място за вас може да бъде вашият собствен апартамент, ако правилно декорирате интериора му.

Ето някои техники, които ще помогнат за създаването на антистрес ефект.

Меки, пастелни и светли цветове в декорацията на стаите

Твърде ярките, "крещящи" цветове на стените дразнят, а тъмните глухи потискат. Използвайте бяло, сиво, бледожълто, кремаво, перлено, бежово, светло синьо като основни цветове.

Всички тези и други нюанси могат да се комбинират помежду си, постигайки такава палитра, която ще бъде приятна за гледане. Акцентните детайли на декора ще добавят ярки цветове.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Текстури и материали от естествен произход

За да се установи хармонията в къщата и да имате усещане за единство с природата, достатъчно е да добавите естествен камък, тухла, дърво към декорацията.

Леко грапава повърхност на стена, облицована с груб камък или изградена от тухла, ще служи като красив акцент и ще подчертае блясъка на боята върху останалите стени.

Минимализъм

Визуалният шум, който се създава поради изобилието от различни големи и малки предмети в къщата, може да дразни и депресира. Трудно е да се успокоите и да се отпуснете в стая, където рафтовете са пълни с книги, скринът е облицован със снимки и фигурки, а цялото пространство на стените е окачено с картини.

Оставете в домашната обстановка само онези неща, които са наистина необходими и предизвикват положителни емоции, а останалите приберете. Нека се поддържа балансът между нещата и свободното пространство и в стаята ще има повече въздух и светлина.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

Тактилни неща

Седейки на дивана и галейки кадифената му тапицерия, увивайки се в приятно кашмирено одеяло, притискайки бузата си към възглавница, облечена в копринена калъфка, опипвайки мъниста от необработен кехлибар, усещайки мекотата на кожен килим с краката си... Избирайки най-приятните от разнообразието от текстури и използвайки ги в декора на дома си, веднага ще се почувствате по-спокойни.

Личен "кът"

Оборудвайте свой личен кът за почивка, където ще получите сили, ще се отдадете на любимите си хобита и просто ще се възстановите след тежък работен ден.

Къде да го създадете? На широкия перваз на прозореца в хола, на балкона, в далечния ъгъл на хола, дори в коридора.

Стол с маса или малък диван, любими декоративни фигурки, книги, ароматен дифузьор, подова или стенна лампа - всичко това може да бъде полезно за декориране на кът, където можете да седнете сами със себе си и да успокоите нервите си.

7 трика, които ще ви позволят да създадете елегантен интериор на най-ниска цена

Декоративна камина

Ако вие, като сте сред природата, обичате да гледате горящ огън или течаща вода, тези елементи могат лесно да бъдат добавени към декора на апартамента.

Декоративна камина с осветление, имитиращо горящи цепеници с живи пламъци, ще се впише много добре в хола, както и аквариум с рибки или малък фонтан със струйки вода, които бавно текат или се изливат през ръба на купата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

3 трика, за да изглеждате страхотно...
5 правила за безопасност, които...
Това разположение на леглото...
Най-идиотските надписи от БГ...
За любителите на кафето - видове...
Някои стари екшън филми от 90-те,...
Получете незабавен лифтинг на...
Топ 10 предястия от българската...
Топ 5 на лесните върхове за изкачване...
Дръжте това растение в къщата,...
3 ключови признака, че човекът...
За коя зодия казаната дума е хвърлен...

Последни новини