НА ЖИВОВойната в Украйна

В Дания отпада изолацията при положителен тест за Ковид-19

2223

В Дания изолацията вече не се препоръчва след положителен тест за Ковид-19 заради голямото ваксинационно покритие на най-уязвимите категории хора, предаде Франс прес, като се позова на датските здравни власти.

"В бъдеще няма да има специфични препоръки, изискващи изолиране след положителен тест за Ковид-19", обяви Националната агенция по здравеопазване.

През февруари страната бе една от първите в Европа, която отмени строгите ограничения, наложени за възпиране на разпространението на заразата. Но остана карантината в случай на положителен тест за коронавируса.

Броят на хоспитализираните с Ковид-19 хора в Дания остава стабилен през есента и се очаква само леко увеличение през зимата благодарение на високия процент на участие в кампанията за поставяне на бустерни дози на хората над 50 години и на високия имунитет на населението като цяло, посочва Франс прес.

В страната с население от 5,9 милиона души имаше близо 3,4 милиона случая на зараза с Ковид-19 от началото на пандемията, пише БТА.

Сега тестове се извършват само на хора със симптоми и за които трябва да се установи диагнозата, за да се реши какво лечение трябва да бъде назначено.

В случай на каквото и да е заболяване датските здравни власти препоръчват на хората да си останат все пак у дома.

ОЩЕ: 

Откриха огнища на птичи грип в Дания и Южна Африка

Дания съобщи за огнище на високопатогенен птичи грип H5N1 във ферма за пуйки, докато Южна Африка обяви, че е открила огнище на високопа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Путин сравни Украйна с нацистка...
Вертолетът, паднал във Внуково...
Белгия дава на Украйна ПВО-ракети...
Екстремистът Расмус Палудан...
Взрив в полска енория - жена загина,...
Реалното потребление на домакинствата...
Зеленски може да се отърве от известен...
Финландия спря да дава убежище...
Австрия и Нидерландия в един тон:...
ЕС удължи до края на юли икономическите...
Русия ще насочва конфискувани...
Русия блокира сайтовете на ФБР...

Последни новини