В Камчатка гръмнаха мечка и мече, качили се на ядрена подводница

6466
В Камчатка гръмнаха мечка и мече, качили се на ядрена подводница
Снимка: БГНЕС

В село Рибачи в град Вилючинск, Камчатка, където се намира базата на Тихоокеанския флот, застреляха мечка и мече, изкачили се на ядрена подводница, предаде BBC, цитирана от БГНЕС.

Видеото за случилото се с животните предизвика възмущение в социалните мрежи.

Мечокът Теди пристигна от Северна Македония в Белица

От днес Паркът за танцуващи мечки край Белица има нов обитател – тригодишният мечок Теди, който тази нощ беше докаран от зоопарка...

В понеделник инцидентът беше коментиран от пресслужбата на Тихоокеанския флот. От изявлението следва, че животните са преплували залива Крашенинников и са се качили на подводницата.

"За неутрализиране на дивите животни, които представляват опасност за хората, както би следвало да се прави в такива ситуации, беше извикан инструктор по лов в района Елизовски от затвореното административно-териториално образувание Вилючинск, който с помощта на специализирано ловно оръжие отстреля мечките", се казва в изявлението.

Видеото, което показва как мечка и мече плуват до подводницата, беше широко разпространено в социалните мрежи предишния ден . Много потребители смятат, че това е нехуманно отношение към животното. На записа се чуват изстрели и се вижда как една от мечките пада във водата.

"Няма друг начин. Няма къде да я прогоните [мечката]. Ако я изгоните, тя ще се озове в това село", коментира авторът на видеото.

Видеото предизвика стотици гневни коментари, като общото им звучене е, че подводничарите имат твърде жестоко отношение спрямо животните.

Мечки убиха служител в парк за диви животни в Шанхай

Шанхайският парк за диви животни се ангажира да засили сигурността, след като един от служителите му почина, зверски нахапан от мечки п...

Както съобщи за издание „Камчатка-Информ” ръководителят на отдела на горската агенция на територията на Камчатка Владимир Гордиенко, убитата мечка се държала нетипично.

"Междувременно ще поясня, че във Вилючинск появата на мечки в селището не е необичайно. Този град държи първото място по брой принудителни отстрели на мечки, заедно с Озерновски", каза Гордиенко.

Според медията животните са доплували до ядрената подводница "Калмар" от проект 667BDR "Рязан". Това е ядрена ракетна подводница.

Според медията "Кам 24", общо на Камчатка живеят около 24 хиляди кафяви мечки, а такива животни често посещават Вилючинск. Обикновено напускат града сами, но понякога полицията и ловни експерти изгонват хищниците в гората или ги застрелват.

От агенцията по горите на територията на Камчатка заявиха пред Интерфакс, че от началото на годината в региона са убити над 50 агресивни мечки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com