НА ЖИВОВойната в Украйна

В к.к. "Боровец" се проведе първият Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев”

1109

В продължение на пет дни събитието в курортния комплекс представи на публиката едни от големите имена от българската и международната джаз сцена. Събитието се провежда за първи път в Боровец и се организира от наследниците на д-р Емил Илиев, който създаде формата преди 25 години. Във финалната вечер д-р Татяна Илиева, артистичен директор на фестивала благодари на Община Самоков, на спонсорите и на медийните партньори за съдействието и подкрепата. Тя връчи на доброволците, които взеха участие в организацията на събитието сертификати за отдаденост към каузата.

Те от своя страна също поднесоха сертификати на нея и на кмета. Специален гост на закриването на фестивала бе посланикът на Южна Корея у нас Негово превъзходителство Ли Хошик. Той поздрави и корейската формация Юнгсу Чой тайни оркестър”, която закри събитието. До момента групата има издаден един албум, който получи номинация за най-добър джаз албум от Корейските музикални награди. Освен корейската група на сцената в последния ден на джаз фестивала се изявиха групата „Монтуно-бг” с фюжън между фолклор и джаз, както и Биг бенда на Българското национално радио. Кметът Владимир Георгиев благодари на целия екип работил за реализацията на първото издание на Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев” и връчи почетен плакет на артистичния му директор д-р Илиева. Той обяви, че с финала на това издание започва работата по следващия фестивал за 2023 г.

Община Самоков постави система за подземни контейнери

Община Самоков постави система за подземни контейнери и обособи място за изхвърляне на ердогабаритни отпадъци във вилна зона Щъркелово ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от София

Община Самоков започва работа...
Навършиха се 73 г. от кончината...
Празнично запалиха коледните...
София проектира иновативния...
10 коли и два тира се удариха на...
Плувци от Елин Пелин поставиха...
Най-големият леден парк на Балканите...
Столична община тържествено...
Неотложни мерки за зимния сезон...
Започна изграждането на футболно...
Отлагат забраната за влизане...
Катастрофа с кола на британското...

Последни новини