В Кюстендил направиха първа копка на център за деца

8309
В Кюстендил направиха първа копка на център за деца
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

„Първа копка“ за ефективен старт на строително – монтажните работи за „Изграждане на Център за работа с деца на улицата“, се проведе днес на улица “Власина“ в град Кюстендил.

Центърът е предназначен за работа с деца от 7 до 18 г, като ще може да обслужва около 30 потребители. Стойността на проекта е 921 000лв - което включва строителната част, авторския надзор, оборудването на центъра, а в центъра ще бъдат наети на работа около 15 човека - основно специалисти като логопеди, медицински лица и др, разясни ръководителят на проекта - аритект Илиян Фусков:

“Ще изградим дневен център, в който няма да има постоянно пребиваващи деца. Предвиждаме строителството да приключи до края на тази година. Стойността на строителството е около 600-650 000 лв, което обхваща сградата, благоустрояването на целия терен, като сградата ще бъде едноетажна. След като приключим с този проект ще има втори проект, който е за реализиране на социалната дейност, който ще започне да тече началото на следващата година, тъй като строителната дейност трябва да приключи към края на тази година - м. ное;ври или декември.  “ - разясни архитект Фусков.

На церемонията по първата копка присъства и зам.-кметът на община Кюстендил - Росица Плачкова, както и представители на община Кюстендил и областна администрация. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Относно кандидатурата на община Кюстендил по проекта за сградата на Общинския театър, зам-кметът на община Кюстендил - Росица Плачкова изрази оптимизъм:

“Надяваме се да бъдем сред първите, които кандидатстват успешно пред този фонд и през настоящата година да имаме одобрение и на този проект, за да може центъра на града да се благоустрои по още по-добър начин. Проектът за Театъра е на стойност приблизително под 6 000 000лв, заедно с парка. Той включва цялостно обновяване на сградата на Театъра, въвеждане на мерки за енегрийна ефективност, преоборудване вътре с цел енергийна ефективност на сградата и благоустрояване на парка около Общинския театър.“ - завърши г-жа Пачкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com