В Ловеч откриха реновиран Център за социална рехабилитация и интеграция

2392
В Ловеч откриха реновиран Център за социална рехабилитация и интеграция
Снимка: Община Ловеч

В Ловеч откриха реновирания „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в присъствието на кмета на общината Корнелия Маринова и председателя на Общинския съвет Петър Цолов. Откриването стана в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, и е потвърждение на непрестанните грижи към тези социални групи. Събитието започна с водосвет, отслужен от отец Тихон.

Кметът на Ловеч очерта в Брюксел позиция относно регионите с неблагоприятни условия

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която е и заместник-член в Европейския комитет на регионите, направи изказване по време на 15...

Центърът може месечно да помага на около 60 души с увреждания. Услугите се предоставят още от 2006 г., като в годините те се адаптират спрямо потребностите на потребителите. „Ако в началото нещата опираха до това да бъдат социализирани хората, да се създават трудови умения, да имат достъпна архитектурна среда, да имат достъп до образование или пазар на труда, то днес грижата се простира далеч по-напред към индивидуалните потребности“, заяви кметът Корнелия Маринова. Тя похвали Сдружение „Гражданска инициатива“ с председател Весела Цанкова, които винаги първи са се отзовавали при всяка криза или предизвикателство – било Ковид-19 или бежанци, или пък наводнението в Карлово.

Председателят на Общинския съвет Петър Цолов похвали как добре и естетически със собствени сили са преобразили помещенията, които са направо неузнаваеми. Той подари икона на свети Николай Мирликийски и саксия с цвете.

Центърът разполага с добре оформени пространства за индивидуална грижа и развитие - зала за психологическа работа с кът за възрастни и деца, логопедичен и рехабилитационен кът, общи пространства за развиване на трудови умения и арт-ателие. В перспектива ще има сензорна стая и кухненски кът за придобиване и развиване на умения за самостоятелен живот у хората със специфични потребности, обусловени от увреждането.

Община Ловеч кандидатства с проект за модернизация на училище

Общинските съветници дадоха съгласие Община Ловеч да кандидатства с проектно предложение „Модернизация на образователната среда в...

Социалната услуга е предоставена за управление от Община Ловеч на Сдружение „Граждански инициативи- гр. Ловеч“ от 2014 г., като екипът не спира да развива и надгражда социалната услуга и да разширява достъпа за всички граждани от общината ни. „Искам да изясня нещо - социалните услуги не са екстра, те са абсолютно необходими в днешния натоварен ден“, каза Весела Цанкова. Специалистите работят с деца и възрастни според индивидуалните им потребности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч