В Плевен започна акция в помощ на хора, изпаднали в неравностойно положение

6681
В Плевен започна акция в помощ на хора, изпаднали в неравностойно положение
Снимка: Фейсбук групата „Доброволци за Плевен”
Facebook групата „Доброволци за Плевен” днес започна акция в помощ на хора с ниски пенсии и хора, изпаднали в трудно положение, по различни причини. Мотото на акцията е „Подай ръка, направи добро!“, съобщи един от инициаторите, Денислав Симеонов.

„Призоваваме всеки с добро сърце да се отзове и да помогнем на колкото може повече хора, които не могат да си позволят дори най-необходимото. Всяко дарение, което получим, ще бъде описано. Може да се даряват хранителни продукти - консерви, царевица, лютеница, леща, ориз, боб, макарони и др. Ако някой иска, може да помогне и с домашно приготвена храна! Всички събрани продукти ще бъдат съхранявани и ще се разпределят между хората, на които помагаме. Ако познавате хора в затруднение или в беда, да ни съобщите веднага!“, призова Денислав.

Младежите - доброволци в Пловдив вече имат своя зона

Над 200 младежи доброволци има в Пловдив и всички те се включват първо със сигнали за забелязани проблеми в различни сфери, а после и в...

Той поясни пред Actualno.com, че в акцията парични средства няма да се събират. В организацията на начинанието помогнала плевенската търговска верига „Life” – в нейни магазини от кварталите „Дружба” и „Сторгозия” са поставени кашони за дарените продукти и дрехи. Днес, в първия ден на акцията, те се напълнили и препълнили – с варива, картофи, зеле, плодове, кашкавал, консерви, мляко, олио... До вечерта всичко е раздадено на хора, които имат нужда от него.

Акцията ще продължи до края на декември. Още преди нейния официален старт, реална помощ от групата „Доброволци за Плевен” получили няколко души. На възрастна жена, изпаднала в немилост от съдбата, доброволците ѝ осигурили готварска печка. Донесли на жената и хранителни продукти. Благодарен им е и дядо, който си изгубил пенсията – доброволците събрали пари, колкото била пенсията, и ги дали на стареца.

„В групата сме все млади хора с различни професии. Не сме много – активните сме 10-тина души. Затова се обръщаме към всички хора с добри сърца да се присъединят към нас. Така ще можем да помогнем на повече наши съграждани. Все още нямаме точна представа колко души в Плевен се нуждаят от такава помощ – потърсихме информация в кметството и очакваме да ни дадат списък с нуждаещи се. Мотивира ни самата помощ, която даваме на хората. И тяхните сълзи, когато се радват на нещо малко, защото не могат да си позволят повече”, разказва още Денислав Симеонов.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители