НА ЖИВОВойната в Украйна

В Русия подготвят учебници за героите от "спецоперацията" Гиви и Жога

4600

В Русия ще бъде създаден специален учебник за учениците с истории за героите от „специалната военна операция“ – кодовото име, което Кремъл държи да се използва за пълномащабната война в Украйна.

Учебникът ще включва тема за "натиска на колективния Запад върху Русия", както и "имената и подробностите за подвизите" на руските герои. Това каза Михаил Мягков, научен директор на Руското военноисторическо дружество и член на Научно-методическия съвет по учебниците към Министерството на образованието на Русия в интервю за URA.RU.

ОЩЕ: От страх, че е следващият: Лукашенко в паника е сменил готвача, прислугата и охраната си 

Както по време на Великата отечествена война, така и сега трябва да бъдат описани и пълководците, и обикновените войници, убеден е Мягков. Сред героите в учебника ще бъдат командирът на батальон доброволци от сепаратистката Донецка народна република (ДНР) Михаил Толстих с позивна "Гиви", командирът на батальон "Спарта" от ДНР Владимир Жога, парашутистът от Дагестан Нурмагомед Гаджимагомедов и др.

Според Мягков новият учебник ще помогне за "правилното възпитание" на младото поколение в Русия. По думите му, то трябва да знае с кого да се сравнява, на кого да прилича.

ОЩЕ: Украински снайперист ликвидира руски войници, ловували заек с гранати (ВИДЕО) 

"Знаем, че нашите войни са най-добрите, най-силните, най-справедливите. И това, което сега правим в специалната военна операция, е защитата на целия ни руски свят", подчерта Мягков.

Арестович: Русия вече има осем армии, които може да започнат да воюват помежду си

Имам въпрос: колко армии има Руската федерация в момента? Въоръжените сили, армията на Кадиров, Националната Росгвардия, армията на При...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

ЕС, Г-7 и Австралия налагат таван...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 04.02....
Зеленски: Европейският съюз...
Жертви и ранени при тежка автобусна...
Дмитро Кулеба: Руската дипломация...
В Полша започна обучението на...
Българин в Киев: В момента всички...
ЕС ще отпусне 25 млн. евро на Украйна...
Националната гвардия на Украйна...
Зеленски за Бахмут: Никой няма...
Фон дер Лайен: Путин направи две...
Зеленски поиска санкции за руската...

Последни новини