НА ЖИВОВойната в Украйна

В Русия повдигнаха дело за международен тероризъм във връзка с взривовете по "Северен поток"

3361

Разследващите от руската Федерална служба за сигурност въз основа на материалите на Генералната прокуратура на Руската федерация откриха наказателно дело за международен тероризъм във връзка с експлозиите на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", съобщи за ТАСС пресслужбата на Генералната прокуратура.

Във връзка с признаците на престъпление по член 361, ал.1 от Наказателния кодекс ("Акт на международен тероризъм") следственият отдел на Федералната служба за сигурност на Русия образува наказателно дело въз основа на материали, изпратени от Генералната прокуратура. Започнало е предварително следствие", заявиха от службата.

По данни на Генералната прокуратура на Русия не по-късно от 26 септември умишлено е повреден газопроводът "Северен поток" 1 и "Северен поток" 2, положен на дъното на Балтийско море близо до остров Борнхолм. Тези тръбопроводи се използват за доставка на природен газ в Европейския съюз както за промишлени цели, така и за битово отопление. "В резултат на тези действия Руската федерация е претърпяла значителни икономически загуби", заяви Генералната прокуратура.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Германия смята, че протеклите тръби от "Северен поток" може да останат завинаги неизползваеми

Германските служби за сигурност предполагат, че трите тръби от газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, от които имаше теч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Дезертьор от ЧВК Вагнер стрелял...
Щетите от днешния пожар в Подмосковието...
Пионтковски: Русия е наследник...
Макрон: Франция ще започне да...
Руски военен блогър опроверга...
Нидерландия няма да иска от Русия...
Огромен пожар в Москва в голям...
В Дания отпада изолацията при...
Преглед на печата за Шенген: Благословена...
Зеленски: Тероризирането с мини...
Макрон се появи отново с маска...
Франция неутрализира терористична...

Последни новини