Валери Симеонов затваря Румъния заради шум

15383
Валери Симеонов затваря Румъния заради шум
Снимка: БГНЕС

От няколко дни Румъния отново е във всички новини и отново с протести срещу корупцията. Хиляди румънци, живеещи извън страната, се върнаха в родината си, за да протестират заедно със своите сънародници. При това – забележете – върнаха се, без да са получили официално писмо за това. И ако на предишните протести имаше лозунги "Тихо! Да не събудим българите", то сега има плакати "Тихо! Да не ни чуе Валери Симеонов, че ще ни затвори държавата! И ще ѝ вземе оборота!"

Румънските протести предизвикаха много отзиви по света. Руският президент Путин коментира, че за щастие в неговата демократична страна няма толкова многолюдни протести, защото в Русия няма толкова много затвори. Дори Сибир е много малък!

Две хубави Очи - във Симитли

Две хубави Очи - и Бенчо с БСП, и ГЕРБ, и другите от всички цветове. Те нямат нищо общо с тях. Имай акъл, дете! Булото на срам и г...

Американският президент Тръмп също коментира събитията в Румъния. "На тази страна ѝ трябва силен, умен, смел лидер. Гений! Като мен! Само аз мога да направя Румъния отново велика. Само аз мога на направя романите отново велики. Само аз мога да направя Римската империя отново велика. Но днес нямам време – отивам в един стриптийз бар. Ако ме питате каква работа има един американски президент на място със стриптийзьорки, ще кажа – не аз имам работа, а те!"

Френският президент Макрон беше по-внимателен с коментарите. "Разбрах, че срещу протестиращите в Букурещ е използван сълзотворен газ. Това е ненужна агресия. Не смятам, че срещу справедлив протест трябва да се използва насилие. Както не смятам, че е правилно жена ми да ме оставя без десерт, затова че преди 30 години не съм си бил написал домашното."

Кметът на София Йорданка Фандъкова също има мнение. "Протестите са вредно и лошо нещо. Толкова хора на едно място, на една улица, всеки ден. Ще съсипят пътната настилка."

В южната ни съседка – Турция, румънските протести предизвикаха само усмивки: "Те си имат правителство, което не пада, ние си имаме също толкова стабилна лира!"

Тухлата в регистъра - из "Приключенията на Тримата Шишковци"

Дон Шиши, Дон Боци и Дон Цаци се събраха на конферентна връзка да обсъдят кризата с изгърмелия Търговски регистър. За да ги побират екр...

В Гърция се обмисляше идеята да подкрепят румънците с протест в Атина, но той пропадна. Попитали организаторът на протеста защо поне той не е отишъл, а той отговорил: "Ама точно сега ли?... То сега е много горещо… тъкмо съм си сипал узо…"

Джордж Сорос бе потърсен за коментар: "Тези протести трябва да спрат. Тези хора ще ме разорят. Благодаря на българите, че са толкова търпеливи и пестят парите ми."

Автор: Калинка Тодорова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...