НА ЖИВОВойната в Украйна

Василев: Много по-отговорно е да се внесе истински закон за бюджета

837

Много по-отговорно е да се внесе истински закон за бюджета. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев по повод предложението им да се задължи служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 г.  Според него без бюджет държавата се оставя на автопилот. 

ОЩЕ: ПП и БСП настояха парламентът да задължи кабинета да внесе бюджет за 2023 г.

Асен Василев смята, че така ще се запази финансовата стабилност и ще се направи реална прогноза за приходите и разходите. 

"Според нас е изключително важно този дебат да се състои. В момента сме в ситуация, в която служебният кабинет е внесъл закон за удължаване на някои разпоредби от бюджет 2022 г. С този закон за удължаване служебният кабинет, както чухме от представители на ПП ГЕРБ смята, че ще може да се наложи финансова дисциплина като се замразят всички социални плащания на нивата, които те са на 31 декември, което означава да не се увеличава минимална работна заплата, да не се увеличават пенсии, майчински. Този ефект, който колегите, от ГЕРБ смятат, че ще бъде постигнат, няма да бъде постигнат. Една немалка част от тези социални плащания, са разпоредби в други закони", каза Асен Василев.  Той прогнозира, че най-вероятно между първо и второ четене, е че всички социални мерки ще бъдат вкарани. 

"Това ще бъде най-безотговорното отношение към финансовата стабилност, което можем да си позволим по простата причина, че ако тези мерки бъдат вкарани в закон за удължаване на бюджета и бъдат приети, те няма да бъдат остойностени. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

И Никола Минчев, и Стефан Янев...
Работна среща между службите...
Ръководството на "Да, България"...
Николай Милков: От РСМ очакваме...
Георги Първанов: Аз съм против...
Минеков за скандала в Народния...
Костадин Костадинов горд: Синът...
Христо Иванов: Идва време да се...
Кирил Петков: Голямата битка...
Бойко Найденов за разследването...
Доц. Стойчо Стойчев: Корнелия...
"Опитайте и вие": Волен готви...

Последни новини