Велики Преслав ще създаде игрище с помощта на Нестле за Живей Активно!

5410
Велики Преслав ще създаде игрище с помощта на Нестле за Живей Активно!
Снимка: Нестле

Велики Преслав ще създаде игрище за спорт и зона с фитнес уреди с финансовата подкрепа, която получи от Нестле за Живей Активно. Общината спечели първото място в Националния конкурс между общините, който Нестле България организира за втора поредна година. Велики Преслав победи в надпреварата, като представи и защити своя проект за създаването на зона за спорт, която е от огромно значение за нейните жители. На територията на общината няма нито едно модерно спортно игрище или съвременна комбинирана детска площадка и това се явява сериозен проблем за хората, които живеят там и на практика са лишени от възможности за активно движение и спорт. Възстановяването на старите и създаването на нови детски спортни площадки и зони за спортни активности е приоритет за Община Велики Преслав и заради това в инициативата „Нестле за Живей Активно“ тя припознава и своята кауза за насърчаване на движението и спорта сред жителите.

Спорт за всички

Проектът на Община Велики Преслав, който получи финансовата подкрепа на Нестле България, на практика е насочен към всички жители, които желаят да водят активен начин на живот. Реализацията му предвижда в част от градския парк да бъде обособено спортно игрище и зона със спортни уреди на открито. Теренът наоколо ще бъде почистен, подравнен и затревен на естествена основа. Игрището ще бъде оградено с подходяща предпазна мрежа и ще се монтира изкуствено осветление, за да може да се ползва и в по-късните вечерни часове. Целогодишно на терена ще могат да бъдат провеждани както индивидуални, така и организирани групови спортни занимания. Той ще бъде използван и като място за тренировка на спортните клубове по футбол, лека атлетика и др. в общината. Непосредствено до игрището ще бъде оформена зона със спортни уреди – успоредка, лостове и др. Около игрището ще бъдат обособени места за зрители, които да могат да наблюдават спортните състезания.

В името на децата

Витоша се присъединява към Нестле за Живей Активно! на 6 март

Най-активният зимен ден в годината - 6 март, ще покани всички столичани на Витоша, х. Алеко, където Нестле за Живей Активно! отново ще ...

Велики Преслав се включва за пръв път в инициативата Нестле за Живей Активно! през септември 2020 г. с идеята да даде възможност на жителите да се включат в поредица спортни събития. Общината организира детски риболовен турнир край езерото Рибарника, спортен празник в градския парк и пешеходен преход в природен парк „Шуменско плато“. „Това, което ни мотивира най-силно, за да участваме в инициативата, бяха децата на общината. Участието в Националния конкурс между общините ни даде шанс да кандидатстваме за финансиране на проект, чрез който да създадем по-добри условия за игри и спорт както за децата, така и за по-възрастните. Не ни беше лесно, но го направихме, защото вярвахме в силата и подкрепата на нашите съграждани, а и крайната цел ни мотивира силно“, заяви кметът на Велики Преслав инж. Янко Йорданов.

В „Нестле за Живей Активно!“ през септември 2020 г. участие взеха общо 22 общини. Дори и в условията на COVID-19 през 2020 г. инициативата успя да привлече и мотивира хиляди хора от различни населени места в страната да се движат активно и да оставят поне за ден автомобилите. В Националния конкурс участваха общо 19 от 22 общини, като организираха за местното население различни инициативи с цел насърчаване на активното движение – пешеходни преходи, велопоходи, спортни турнири, нощно бяганеи др., спазвайки всички мерки за безопасност. В предварителния етап на конкурса бяха избрани 7-те най-активни общини - Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com