Вицепрезидентът на САЩ поздрави България за направеното на всички нива

1283
Вицепрезидентът на САЩ поздрави България за направеното на всички нива
Снимка: Министерски съвет

"Толкова работа имам. Толкова ми е трудно да прокарвам държавата през иглени уши. Виждате отношенията Америка - Европа - Русия - Китай какви са, за да си хабя енергията. Събота е, целият ми ден, цялата ми енергия минава да направя нещо добро за страната и да я представя добре. Тези, които нямат работа, могат да си говорят - тяхна работа." Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като се срещна с вицепрезидента на САЩ Майкъл Пенс в Мюнхен, на въпрос готови ли са в ГЕРБ за президентско вето върху промените в Изборния кодекс. Държавният глава Румен Радев намекна вчера в Хасково, че ще върне текстовете, което депутатите приеха в четвъртък.

Пенс е заявил, че България е изключителен партньор във всички области, всички структури и на всички нива. Вицето на Доналд Тръмп благодарил за работата на българските специални служби, че работят прекрасно с американските си колеги. Борисов и Пенс обсъдили международните учения, в които участваме със САЩ - в Ново село, Черно море и Граф Игнатиево. Пенс и Борисов са обсъдили и подкрепата за Гуайдо във Венецуела, за региона и успешното българско председателство на Съвета на ЕС.

Бойко Борисов: Необходим ни е амбициозен бюджет на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер в рамките на М...

Двамата не са обсъждали купуването на F-16 за нуждите на нашите ВВС. Единствено Пенс споделил, че синът му е пилот на F-35. За Русия не била спомената нито дума. Специален акцент в разговора на двамата били търговските отношения и двойното увеличение на инвестициите на САЩ у нас. До края на годината Пенс ще посети България, за да посети с Борисов летище или база, където има американски войници.

Министър-председателят обобщи най-важното и от другите срещи, които проведе днес в столицата на германската федерална провинция. С еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер говорихме защо трябва да се случи българският хъб „Балкан“, заяви премиерът. „Това не е нещо в повече за България, а след като близо 17 млрд. куб. метра, които минават сега през България за Турция, престанат да минават, нашите тръби ще се изпразнят. И е задължително да възстановим баланса – да мине Турски поток и да стане газов хъб Балкан. Искаме да имаме това, което имаме към момента“, аргументира се Борисов.

Премиерът Борисов изтъкна огромната подкрепа за България, която е засвидетелствал Маркус Зьодер и добави, че баварският премиер ще посети страната ни през май тази година. Борисов изтъкна, че Зьодер се е съгласил, че България се нуждае от допълнително финансова подкрепа във връзка с охраната на границата.

По отношение на ситуацията в черноморския регион премиерът Борисов заяви, че трябва да се консолидираме, да сме единни в отбранителните си способности, да увеличаваме парите за отбрана и сигурност, но трябва да водим и максимално добър диалог с Русия и Китай. Премиерът Борисов добави, че предстои посещение в България и на руския премиер.

ЕС обърка знамето на САЩ (СНИМКА)

Срещата вчера между председателя на Европейски съвет Доналд Туск и американския вицепрезидент Майкъл Пенс се проведе на фона на флагове...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика