Виктория Василева, OLX: Партньорството с Еконт ще донесе редица позитиви на продавачи и купувачи

4926
Виктория Василева, OLX: Партньорството с Еконт ще донесе редица позитиви на продавачи и купувачи
Снимка: OLX

Порталът за онлайн търговия OLX и компанията за куриерски услуги Еконт наскоро стартираха партньорсто, което предоставя на продавачи и купувачи редица нови възможности. Сред тях са отстъпка от куриерската услуга, възмжност за тест и преглед на стоката преди заплащане, както и екстри, насочени в полза на продавачите в платформата. Как новото партньорство между OLX и Еконт помага за развитие на онлайн пазара у нас и какви нови функцоналности можем да очакваме в бъдеще? За да даде отговор на тези и други въпроси пред Actualno застава Виктория Василева, продуктов мениджър на OLX. Освен на родния пазар Василева работи от 2 години тясно и с други европейски пазари, на които компанията присъства, като целта е да бъде изградена унифицирана система за доставки, която да улесни сделките между продавачи и купувачи. OLX е част от Наспърс – един от световните лидери в бизнеса с онлайн обяви.

Г-жо Василева, как стигнахте до решението за партньорство с Еконт и по какъв начин съвместното ви сътрудничество ще допринесе за развитието както на двете компании, така и на онлайн пазара у нас?

Ние в OLX винаги се е стремим да предлагаме най-добрите възможности за нашите потребители. Поради тази причина стартирахме партньорството си с Еконт, което ще донесе позитиви както на купувачите, така и на продавачите на платформата. Офисната мрежа на Еконт покрива цяла България, като те разполагат с повече от 550 офиса в цялата страна, което е изключително удобство, като част от тях вече работят с удължено време и в неделя. Това сътрудничество ще допринесе за развитието на OLX и Еконт, като клиенти и търговци ще имат възможност за сигурни плащания и за бързи и качествени логистични услуги.

В резултат на новото сътрудничество потребителите на OLX ще могат да се възползват от 10% отстъпка от цената на куриерската услуга, както и от услугите за преглед и тест на доставената стока. Разкажете какво представляват тези възможности и как ще подобрят потребителското изживяване?

Да, потребителите ще могат да се възползват от 10% отстъпка от стойността на пратките, независимо дали те са от офис до офис, офис до адрес и обратното или от адрес до адрес. Освен това ползвателите на платформата ще имат безплатен достъп до услуги като Преглед или Преглед и тест. При избор на втората опция потребителите ще могат да тестват продукта в офисите на Еконт, преди да го заплатят. Това важи за стоки като електроника, дрехи (в офисите има удобни пробни) и други подобни, докато продукти като козметика например ще могат да бъдат изпращани само с услуга Преглед, която дава възможност да се отвори и разгледа съдържанието на пратката. Това значително ще подобри потребителското изживяване, тъй като купувачите ще могат да проверят дали продуктът, който са получили, съответства на този, който са очаквали.

Тези услуги не са нови за потребителите, но имплементирайки ги в условията, които предлага OLX, определено ще разполагат с по-голяма гъвкавост и възможности при предлагането и купуването на продукти в платформата.

Предвижда ли партньорството между OLX и Еконт нови решения, насочени конкретно към нуждите на продавачите в платформата?

От oктомври месец стартирахме кампания насочена специално към продавачите в платформата, като при всяка успешно доставена пратка, те получават по 1 бонус точка. С натрупаните бонус точки, потребителите могат да се възползват от промоционалните услуги в OLX.

Платформата е изключително подходяща и за развиване на онлайн търговия. Все повече малки и средни предприятия реализират бизнеса си чрез нас, като OLX има близо 4 милиона активни потребители на месец. Ние не начисляваме комисиона за сделките, продавачите контролират разходите за всичко. Освен това непрекъснато разработваме нови функции и възможности, които да помогнат на потребителите да развият бизнеса си, като партньорството ни с Еконт ще направи както обикновените продавачи, така и тези малки и средни предприятия много по-гъвкави.

Също така за търговците, които нямат касов апарат, Еконт предлага безплатно издаване на касови бележки вместо тях. От услугата могат да се възползват всички юридически и физически лица, които са длъжни да издават касов бон при продажба. По този начин продавачите на платформата спазват всички изисквания за онлайн търговия, обработват пратките си по-бързо, спестяват счетоводни операции по сторниране на касови бележки при върнати пратки и получават всички плащания по банков път, в брой в офис на Еконт или с куриер до адрес.

Какво крие бъдещето в контекста на вашето ново партньорство? Можем ли да очакваме внедряване на още нови решения и функционалности в бъдеще?

Това партньорство е едва в началото си – заедно ще продължим да разширяваме списъка от услуги в платформата. В основата му е стремежът за израстване и реализиране на решения в полза на всеки клиент и изграждане на трайни взаимоотношения с потребителите.

Следващата функционалност, която потребителите могат да очакват, са добавяне на възможността за изпращане на карго пратки.

През последните години търговията от разстояние изживя бурен растеж по света и у нас, особено в периода на пандемията. Как се развива българският онлайн пазар? Какви са разликите и приликите с други европейски пазари?

В първите месеци на пандемията забелязахме рязко увеличение на трафика на сайта ни във връзка с невъзможността потребителите да посещават физически магазини. През втората година на пандемията започна завърщане към пре-пандемичните стойности, като това важи не само за нашия, но и чуждите пазари. Българският пазар е млад в сравнение с другите Европейски държави, но продължава своето развитие. Все още се усеща недоверие в българския потребител към онлайн пазаруването, но при наличието на удобства като пазаруване от всяка точка на страната, а и не само, все повече и повече потребители го предпочитат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com