НА ЖИВОВойната в Украйна

Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя първата самостоятелна изложба на Ани Рангелова "Бъди Вода"

1272

На 18 ноември 2022 г. от 18:30 ч. в Салонната зала на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде открита първата самостоятелна изложба „Бъди Вода“ на художничката Ани Рангелова. Експозицията представя картини с маслени бои на платно, картини микс медия на платно и картини микс медия на акрилно стъкло – неизлагани до момента в България. В изложбата ще бъдат показани около 30 картини на художничката.

Ето какво споделя авторката за своите творби:

"Картините с масло са рисувани в периода 2019 г. – 2021 г. и отразяват моите вътрешни преживявания в този период"

"Картините микс медия са рисувани 2022 г. и са продиктувани от желанието ми да дам по-оптимистични тонове и настроения за хората, когато ги гледат"

"Картините микс медия върху акрилно стъкло изразяват моето желание постоянно да експериментирам".

Ани Рангелова е родена в Източните Родопи на 4 ноември 1959 г. На 14 години семейството й се мести в Пловдив, завършва техникум по електротехника, но мечтата й е да стане художник. Пет години по-късно се премества в София и завърша Техническия университет. В София живее и работи и до днес. Започва да рисува като дете, като работи главно върху графики и портрети на хора. Твори с моливи, тъй като семейството й не може да си позволи бои. Никога не е имала възможност да учи това. След над 30 години прекъсване, преди 13 г. се връща отново към рисуването, като използва вече маслени бои върху платно. През 2011 г. реализира самостоятелна изложба в гр. Пирдоп, а през 2012 г. участва в открита изложба, организирана от Виваком в гр. София. През 2013 г. осъществява и "Абстракции" - самостоятелна изложба в София.

Нейните картини са автентични, бурни и изпълнени с цветове. Те са вдъхновени от природата във всичките й нюанси. Цветове, които да изобразят душата й в нейната дълбочина и чувственост. В живота си има различни източници на вдъхновение. Обича картините на Светлин Русев, Салвадор Дали и др. 

Изложбата може да бъде разгледана в периода от 19.11.2022 г. до 30.11.2022 г. /вкл./, с вход свободен от 11:00 ч. до 18:30 ч. /неделя и понеделник - почивни дни/ в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 открива изложба “Evolution One” на художника D'Neycho

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя изложба “Evolution One” на художника D'Neycho. Официаното откриване ще се съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Арт

Aniventure Comic Con се завръща...
13-и януари - ПРАЗНИК на българското...
Иво Папазов - Ибряма - предложен...
Зимна спасителна експедиция...
Крадецът на творба на Банкси от...
С изложба "Цветотерапия" Арт–галерия...
Галерия Vivacom Art Hall Оборище...
Самостоятелна изложба "Безвремие"...
Фондация "Цанко Лавренов" представя...
"Разделени от война": Уникалната...
"Сеячът" на Ван Гог - поредната...

Последни новини