vivo&FIFA: Футбол и технологии за един по-добър свят

2276
vivo & FIFA: Футбол и технологии за един по-добър свят
Снимка: vivo

Според китайския технологичен гигант vivo, спортът и технологиите споделят сходна философия – овластяване на хората да живеят по-добър живот чрез непрекъснати пробиви и иновации и силен стремеж към превръщането на света в по-добро място. Както спортът, така и технологиите притежават силата да свързват индивидите в обществото и да разрушават бариерите помежду им – независимо дали те са демографски, културни, религиозни или етнически. Днес, след отминалите времена на изолация и трудни моменти от историята на човечеството, повече от всякога имаме нужда от всички онези неща, които ни свързват.

В момента сме в разгара на едно такова събитие, което обединява милиони хора пред телевизионните екрани и по трибуните – Световното първенство по футбол в Катар. Много думи са изречени и написани за магията на великата игра. Безспорно, част от причината за непреходната популярност на футбола е именно в това, че той олицетворява отборния дух и ефективно заличава бариерите и събира хора от всички краища на света.


Изначално спортът е една от най-старите организирани дейности на човечеството. Древните цивилизации на Средиземноморието са провеждали големи атлетически събития още в безписмените праисторически времена. Те са стара традиция още по времето на Омир. Оттогава, и до днес, спортните игри са мащабен ритуал, състезание и зрелище, които отразяват, и реализират, много от характеристиките на човешката природа. Заради това спортът има уникалното качество да ни обединява в нашата човечност и да превръща дори най-непримиримите ни разделения в честна игра с правила. Една от легендарните традиции на древността е Олимпийското примирие, при което воюващите страни са спирали бойните действия, за да осигурят безопасност за участниците и посетителите на игрите. Тази традиция, с някои изключения, се спазва и до днес. На Коледа през 1914 г., по време на Първата световна война, се случва така нареченото "Коледно примирие". Тогава британски и немски войници от Западния фронт оставят оръжията и прекосяват окопите, за да се срещнат. Мъжете играят футбол, което дава един от най-трайните образи на мира.

Именно тази споделена философия и обединителна и вдъхновяваща сила на спорта, и в частност на футбола, привлича водещия производител на смартфони – vivo като спонсор на FIFA world cup 2022. Брандът играе изключително важна роля, помагайки на Международната футболна федерация да бъде домакин на едно открито и приобщаващо хората по целия свят събитие. Като единствен официален спонсор в смартфон индустрията – vivo осигурява флагшип смартфони на екипа на събитието, за да завърши подготовката му с авангардни технологии и да подпомогне успешното му провеждане. Компанията ще свърже международните футболни фенове, които изпитват обща любов към играта, и ще им даде възможност да запечатат всеки вълнуващ миг, за да споделят щастието със семейството и приятелите си.

 


Участието на vivo на първенството отразява стремежа на компанията да води тенденциите в технологичния (и не само) начин на живот и да отговаря на нуждите на все по-взискателните в това отношение световни потребители. Брандът е мотивиран от споделената философия между спорта и технологиите, стремежът към по-добър живот и превръщането на света в по-добро място – стъпка по стъпка, гол след гол.


Партньорството на vivo с FIFA е много важна крачка и показател за сериозното развитие на компанията. Стартирала през 1995 г., днес vivo е част от световния технологичен елит, както и водещ иноватор в глобалния Топ 5 на производителите на смартфони по всички пазарни показатели. В момента брандът присъства на пазарите в над 60 страни и региони. Чрез спонсорството на игрите в Катар vivo ще достигне до аудитория от над 5 млрд. души, сред които и 400 млн. активни потребители на компанията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com