Вкусни трикове как да започнем да се храним здравословно!

637
Вкусни трикове как да започнем да се храним здравословно!
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас знае, че спазването на диета е не толкова лесна задача. Обикновено минава доста време, докато се решим да променим начина си на хранене, за да свалим онези излишни няколко килограма, които ни делят от мечтаната фигура. Рано или късно този момент настъпва, решението е взето, избрали сме си определена диета и твърдо сме решили, че ще я спазваме стриктно до последната калория.

Всичко върви по план, докато някой в офиса не донесе кутия с вкусни ароматни бисквити или домашно приготвен сладкиш. Това е моментът, когато всичките ни усилия се провалят и забравяме за овесените ядки, нискомасленото мляко или салатата. Няма човек, който да е устоял на изкушението от нещо сладко и апетитно, на фона на не до там вкусната храна по време на диета.

Топ 6 на най-безполезните диети

В тези ситуации обикновено обвиняваме себе си за това, че нямаме достатъчно воля да устоим на вредните храни или обвиняваме глада, на който сме се подложили. Днес ще ви разкажем за няколко много лесни трика, за това как да започнете да се храните здравословно, без да чувствате глад и да успеете да влезете във форма.

Лесни трикове за добър хранителен режим

Когато сме на диета, на обяд обичайно хапваме салата, макарони или супа, все ястия които ни карат да чувстваме глад. За да предотвратите това състояние и да не посегнете към кутията с бисквити или шоколада, ви съветваме да добавите към тях малко бял, черен или червен боб. Този зеленчук съдържа много протеини и фибри, а освен това е и богат източник на желязо, цинк и фолиева киселина, от които не бива да се лишавате.

Няма нищо по-хубав и здравословен вариант за междинна закуска от купа пресни плодове. Изберете ги според вкуса си и според сезона разбира се. Те са чудесен заместител на не до там здравословните крекери, а и ще ви заредят с много витамини.

8-те въпроса преди започване на диета

Салатите са неизменна част от една диета. За да не губите време всеки път в приготовлението им ви съветваме да ги нарежете предварително, да ги затворите в кутия, за да не увехнат и когато дойде време за обяд само да ги овкусите и да им се насладите.

Когато излизате навън е добре да носите в чантата си пакетче сушени плодове или ядки и когато ви се прияде нещо да заситите глада си с тях, вместо да си купувате вафла или понички.

В края на деня, за да си приготвите вкусна, бърза и здравословна вечеря е добре да имате винаги под ръка във фризера пилешко месо, риба или морски дарове. Прибавете към тях подходящата салата и ястието ви ще е готово за минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com