НА ЖИВОВойната в Украйна

Владимир Кисьов: Циничният аргумент на Рюте за 50-те евро не трябва да се допуска

1466

България реално е изпълнила критериите, които се задълбочават всеки ден с нови и нови изисквания, за да се поставят нови условия. Това заяви пред БНТ бившият главен преговарящ с ЕС Владимир Кисьов.

"Сравнявам полицаите с опълченците, които с телата си и с живота си защитават европейска граница, не само българската. Как нито един от тези посланици на страните, които предявяват някакви претенции към България, не поднесе едно цвете за загиналите?", попита той.

Оценката, че България технически е готова за влизане в Шенген е обективна. Кисьов е категоричен, че след всичко направено за охраняването на общата граница, е недопустимо да се държат така цинично към нас. Упрекна обаче българската дипломация за това, че активността ѝ е видна едва в последните 20 дни. По думите му това трябва да е непрекъснат процес.

Според Владимир Кисьов България досега многократно е трябвало да поиска помощ за охраняването на границата. "Но споменавайки Австрия, там се отчита, че само 4% от мигрантите са преминали през България. Другите мигранти са от други входове. Така че този аргумент не е силен. А на Рюте циничният аргумент за 50-те евро - това не трябва да се допуска", подчерта той.

Отказът за приемането на България в Шенген не носи само имиджова щета, той нанася сериозна щета върху самочувствието на българина, върху бизнеса, коментира още той.

Радев след блокирането ни за Шенген: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте нед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

И Никола Минчев, и Стефан Янев...
Работна среща между службите...
Ръководството на "Да, България"...
Николай Милков: От РСМ очакваме...
Георги Първанов: Аз съм против...
Минеков за скандала в Народния...
Костадин Костадинов горд: Синът...
Христо Иванов: Идва време да се...
Кирил Петков: Голямата битка...
Бойко Найденов за разследването...
Доц. Стойчо Стойчев: Корнелия...
"Опитайте и вие": Волен готви...

Последни новини