Влиянието на модата върху нашето настроение

821

Подготовката на сутрешния тоалет и обличане на определи дрехи е много важно, дори и да не сте привърженик на модата. Външният вид дава улики за личността ви, вашия произход, култура. Вие представяте себе си по този начин и хората реагират на това, което виждат.

Ако всички са по-наясно с това, може би ще могат да извлекат само ползи и ще видят как другите ги възприемат.

Как може психологията да е от полза за вашия подход към модата?

Не може да се отрече огромното влияние, което модната индустрия оказва върху планетата. Общите емисии на парникови газове от производството на текстил са 1,2 милиарда тона годишно – повече от международните полети и морския транспорт взети заедно. Хората наистина трябва да внимават повече за нещата, свързани с модата, защото е лесно да се пренебрегне проблем като свръхпотреблението. Повечето хора получават изключително удоволствие, докато пазаруват и добавят нещо ново в гардероба си.

Ако си зададете въпросът как ви карат да се чувствате дрехите, които носите, дават ли ви увереност и карат ли ви да сте щастливи – това ще ви помогне да се привържете повече към тях. Само така няма да сте склонни да се впуснете в поредното пазаруване и купуване на ненужни дрехи, които ще облечете един път. Така се свързвате повече с модата и не харчите излишно.

6 дрехи, които всяка жена трябва да има в гардероба си

Модната психология ви кара да разберете личните си ползи и как да направите живота си по-добър. Така ще се чувствате по-сигурни в себе си.

Психологическата теория зад концепцията „изглеждай добре, чувствай се добре“ е свързана с това, че когато се чувстваме щастливи и нещата вървят добре за нас, ние получавате прилив на невротрансмитера допамин, който ни кара да изпитваме удоволствие. Това е нещо, което постоянно търсим, защото ни кара да се чувстваме чудесно. Обличането на красиви дрехи е част от повдигане на настроението ви особено когато получавате комплименти за облеклото от колеги и приятели.

Най-стилните дрехи, които ще са хит през пролетта

Разбиране на емоционалното значение на дрехите

Можете да използвате модата, за да подобрите настроението си и да се почувствате силни, но трябва да се вземе и предвид емоционалното значение.

Мислете как определена дреха ви кара да се чувствате. Носталгичното обличане може да играе голяма роля. Носенето на дрехи, които имат специален спомен или значение за вас, които свързваме с много положителни моменти и спомени, ви карат да се чувствате добре. А дрехи, които свързвате с лош момент, ви карат да се върнете назад и да преосмислите нещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Месечен хороскоп за декември...
3 знака от Зодиака през зимата...
Тези зодии очакват с нетърпение...
Какво винаги е изписано в съдбата...
3 зодии ще имат големи професионални...
Арменец, грузинец или може би...
Нещо интересно за зодия Скорпион,...
Пътуването като смисъл на живота:...
Годината на Черния воден заек:...
Дневен хороскоп за 1 декември...
Фаза на Луната на 1 декември 2022...
Новогодишни поверия за здравето,...

Последни новини