ВМА с нов заместник-началник по диагностично-лечебната дейност

10421
ВМА с нов заместник-началник по диагностично-лечебната дейност
Снимка: ВМА

Полк. доц. Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност. В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България, съобщиха от ВМА.

Доц. Владимир Василев, който е и началник на Катедра „Пластична хирургия и дерматология”, бе представен по време на годишния отчет на ръководството на ВМА и подчинените й структури.

Пожелавам Ви успешна работа, защото това е един много труден ресор, който изисква изключително много знания, умения и бързо съобразяване в конкретната ситуация, коментира началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

По време на срещата ръководствата на болниците, част от структурата на ВМА, представиха отчет за дейността си за периода от май-декември 2017 година.

Проф. Мутафчийски отчете повишаване броя на амбулаторните прегледи, преминалите пациенти през стационара, броя на оперираните болни и значимо повишение в извършените операции. По отношение на заетостта на леглата във ВМА-София той даде пример от преди време, когато е отчетена почти стопроцентова заетост - 99,6%, което означава само едно свободно легло.

Всички тези числа показват качеството на работа на даденото лечебно заведение и ние вървим в правилната посока, отчете още бригаден генерал професор Мутафчийски.

Той отдели специално внимание на факта, че ВМА е структура, създадена да обслужва Българската армия, преминалите през нея и нейните подразделения и т.н.

Вие сте огромният потенциал за развитие на ВМА, обърна се професор Мутафчийски към представителите на периферните болници, изтъквайки че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има правото на еднаква качествена помощ, както във ВМА-София.

Полк. доц. д-р Владимир Василев Василев, д.м. завършва медицина в гр. София през 1989 година. Печели конкурс за академичната длъжност „Асистент” към Клиниката по Изгаряния на ВМА, базирана в и-т „Пирогов“.

Има придобити специалности по обща и по пластична хирургия, както и „Здравен мениджмънт”.

В професионалната му визитка са записани редица ръководни длъжности: началник на Отделение по изгаряния, лластична и естетична хирургия към Катедрата по Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия на ВМА; ВРИД началник на Клиника по орална, челюстна, лицево-челюстна и пластична хирургия на ВМА; началник на Отделение по изгаряния, пластична и естетична хирургия; началник Клиника по „Пластична хирургия’’; началник на Катедра „Пластична хирургия и дерматология”.

От 14 март 2018 г. е назначен за заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност.

Преминал е през редица курсове, специализации и стажове по пластична хирургия, лазерна хирургия и лечение на изгаряния, в това число в Междуармейски център в Рошфор, Франция; Армейски център по Изгаряния “Перси” в Париж, Франция, Военна Болница “Кралица Астрид” в Брюксел, Белгия; болница „Assuta” в Тел Авив, Израел; Атина, Гърция. Има изкарана специализация по Mohs микрографска хирургия Клиника по Mohs хирургия

През 2013 г. придобива научна степен ”Доктор”, а две години по-късно е избран за „Доцент” към Катедра „Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия”.

Преподавателската дейност на доц. Василев датира от 1992 година, участва в обучението на военни и цивилни лекари в областта на изгарянията и пластичната хирургия. Води лекции,упражнения и семинари. Извънаудиторната му заетост е като ръководител на индивидуално обучаеми и ръководител на курсове. Разработва учебни планове, програми и лекции. Изнася лекции пред обучаеми курсисти към БЧК и медицински сестри, военни и цивилни лекари. Обучава специализанти по „Пластична хирургия”.

Полк. доц. Владимир Василев е защититил дисертация на тема “Mohs микрографска хирургия при базоцелуларни карциноми, изискващи пластично възстановяване”. Автор и съавтор е в две монографии и един учебник. Има над 60 публикации в български и чужди медицински списания, както и редица участия в конгреси у нас и в чужбина.

От 2000 г. е съосновател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична Хирургия, на която е активен член. През годините е бил трежърер и заместник-председател на Асоциацията.

Член е на множество български и чуждестранни асоциации по пластична, естетична хирургия и изгаряния: „Българското дружество по пластична хирургия и изгаряния”; „Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия” BULAPRAS и нейн съосновател; „Балканската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия” BAPRAS; „Европейската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия” ЕPRAS; „Международната конфедерация на асоциациитепо пластична хирургия“ ICOPLAST; „Световната асоциация по естетична хирургия” ISAPS; „Европейската асоциация по естетична хирургия” EASAPS; „световната асоциация по изгаряния” IBA.

Владее английски, френски и руски език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Поставят първата ваксина срещу коклюш при бебетата по-рано

Държавата да се раздвижи и да подсигури ваксини: Личен лекар за завръщането на коклюша

Очаква ли ни национална епидемия от коклюш?

Коронавирусът в България: Само в 3 области има открити нови случаи

Доц. Мангъров: Бременните жени може да се ваксинират срещу коклюш

Депутати предлагат забрана за пушене на закрито за всички устройства

Още четири случая на коклюш в Бургас

"Няма да носим маски като при ковид": Проф. Ива Христова предупреди за сериозен ръст на коклюш

Инфекционист със съвети за коклюша

Педиатър: Не може да говорим за епидемия от коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com