НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Военният министър: Две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген

1424

Странно е поведението на Нидерландия и Австрия относно приемането ни в Шенген. Щом смятат, че у нас няма върховенство на закона, защо Нидерлансдия е най-големия инвеститор у нас? Това каза министърът от отбраната Димитър Стоянов в ефира на Нова телевизия.

Той изтъка, че „две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген“. „Всички останали ни подкрепят. Не бих допуснал, че останалите страни са двулични и мълчаливо стоят зад тях. Нашите граници се охраняват много сериозно“, каза служебният министър.

Относно даването на оръжия на Украйна, Стоянов заяви, че това, което даваме е това, от което има нужда Украйна. „Нито самолети, нито C300 даваме. И другите държави на казват какво дават. Това е класифицирана информация. Това, което даваме, вече е произведено и налично“, каза той.

Попитан покрито ли е небето ни в момента, министърът заяви, че все още охраняваме небето си с МИГ 29. „Но защитата на небето ни е гарантирана“, увери той.

Относно появилата се информация, че гранични полицаи са стреляли по мигрант, служебният министър на отбраната заяви, че това категорично не се е случило на наша територия. „Този изстрел не се знае откъде идва. Това не е изстрел от автомат Калашников, с каквито са оборудвани нашите граничари и военни“, каза той.

ОЩЕ: Германия: Блокирането на България и Румъния за Шенген е лош ден за Европа

Ще дадем на Украйна топ 3 на желаните от нея оръжия, обеща министър

България ще изпрати някои от най-желаните от Украйна оръжия като военна помощ. Това се стана ясно то думите на министъра на отбраната Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Слави Трифонов: Един ден съм “лош”...
Мнение: Предизборната кампания...
ПП определи обвинението срещу...
Спиране на войната и връщане към...
Слави Трифонов: Като министър...
Пеканов призна: България не може...
ЦИК: Няма да има видеонаблюдение...
Радев заминава за Европейския...
Костадинов даде отговор на журналистическо...
БСП сигнализира Европа за Зарков...
Петър Витанов очаква лидерския...
На молитвената закуска в САЩ Иван...

Последни новини