Всеки трябва да има фикус в дома си! Вижте какви ползи носи

24678
Всеки трябва да има фикус в дома си! Вижте какви ползи носи
Снимка: Pexels / Skylar Kang

Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал фикус. Това саксийно растение се среща в повечето домове и в почти всички офиси. Оказва се, че и Фън Шуй учението приветства наличието на това растение в дома, тъй като носи щастие, късмет и много здраве на стопаните.

За да се случи всичко това, обаче, трябва да позиционирате саксията правилно. Според китайското учение, фикусът е най-добре да се намира в югоизточната част на жилището. Така ще защитава стопаните от бедност и ще им донесе пари.

Най-важните правила при отглеждането на фикус

Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда винаги така, сякаш току-що сте си го взели от разсадник. Ето ...

Растението е нужно да не се разполага в централните, североизточните или югозападните части на жилището. Мнозина се опитват да се отърват от фикуса след като поотрасне. Той става прекалено висок и ако не сте предвидили това предварително, е логично да не ви е удобен там, където сте го сложили. Нужно е листата му редовно да се почистват от прах. Не трябва да е на студено, но не харесва и пряката слънчева светлина.

Имайки предвид тези особености, сложете растението на светло, но не слънчево място. Ако е на тъмно, бързо може да ви „напусне“. Температурата за правилно отглеждане е 18 -25 градуса. През зимата трябва да се полива само един път в седмицата, а в топлите месеци – два пъти.

Битуват вярвания за магическата роля на фикуса. Не случайно се препоръчва това растение да се отглежда в дома или офиса, за да се установи хармония в отношенията на хората в помещението и добро настроение. Смята се, че фикусът улавя отрицателното влияние, нервност и репресия, бързо изсмуква негативното, за да установи спокойствие и разбирателство.

Фън Шуй експертите препоръчват по възможност растението да се разположи на удобно място в спалнята. Оказва се, че колкото по-старо е растението, толкова по-мощни са магичните му способности. Фикусът е подходящ за жилищата на емоционалните и избухливи хора, както и на тези, които рядко общуват с околните.

Как да се грижите правилно за фикус

Фикус еластика, известен също като “каучукова смокиня”, лесно може да бъде разпонат по буйните си лъскави зелени листа. Мно...

Забележително е вярването, че ако една жена иска, но не може да забременее, непременно трябва да сложи фикус в спалнята. За тази цел е по-добре да използвате някое по-младо и малко растение. Позиционирайте малкото растение близо до леглото и се грижете за него с много любов и старание, както бихте го правили за детето си.

Не е добре да слагате фикуса в средата на помещението. Не се препоръчва и да е край други цветя. Така ще изпитва липса на място и специално внимание.

Ако целите да постигнете успехи в кариерата, сложете цветето близо до бюрото си или дори на него, стига да има достатъчно светлина. То бързо ще ви зареди с много добра енергия и ще успеете да превъзмогнете несигурността си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...