Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома

13937
Всички допускат тези 3 грешки при чистенето у дома
Снимка: iStock/Guliver

При почистването на дома няма строги правила – всяка дама знае и умее да чисти своето жилище. Все пак има някои трикове, с които почистването може да се улесни, както и има някои грешки, които могат да ви затруднят. При почистването най-важна е хигиена – затова го правите, за да премахнете мръсотията. И дори на пръв поглед да ви изглежда чисто, ако правите следващите три неща, със сигурност домът ви е станал по-мръсен от преди. Вижте защо.

Почиствате всичко с един и същи парцал – това може да бъде кърпа, с която почиствате праха и огледалата или парцал за пода. Важно е да почиствате различни стати с отделни парцали, защото бактериите от едната могат да влязат в другата. Ако ви е по-лесно да почиствате с кърпи, вземете си комплект от няколко и определете по една за всяка стая. Така цялото жилище ще бъде почистено и микробите ще бъдат унищожени, не пренасяни от едно място на друго. Разбира се, ако почистват с кухненска ролка или салфетка, която след това хвърлите, е друго нещо. Но колко добре човек може да почисти с подобно пособие... Най-добра работа ще свършите с кърпа и препарат.

Хитрини в кухнята: как лесно да почистим трудните за почистване уреди

Кухненските уреди са доста трудни за почистване. Често чистим около тях, но не обръщаме внимание на самите уреди, а те все пак приготвя...

Поставяте на първо място почистването на пода – както казахме всяка дама е установила свой ред на почистването на дома и го спазва всеки път. Той включва и мястото, от което започва същинското почистване. Добре е това да се случва от чистенето на прах или прахосмукачката. Което и от двете да е първо, почистването на пода трябва да бъде последно, защото той измива всички останали частици мръсотия. Ако започнете обратно, след като подът е измит и сух, вие ще съборите върху него праха и домът ви няма да бъде почистен изобщо. Затова, за да се улесните и да не правите двойна работа, просто започнете почистването на пода от прахосмукачката и праха, а после завършете с вода, препарат и парцал или моп. Така ще завършите цикъла на почистването на дома напълно успешно.

Почистване на тоалетната четка и нейната стойка – тоалетната е мястото с най-много бактерии, ето защо заслужава особено внимание при чистене. Елемент на помещението е тоалетната четка, с която всяка тоалетна разполага. Когато почистите помещението, се заемете с четката. Щом приключите с нея, я оставете настрани да изсъхне и чак тогава я върнете в почистената стойка, защото иначе рискувате бактериите да се размножат. По тази причина най-добре оставете четката върху хартия да изсъхне, поставката също, а после ги съединете отново заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно