Всички стрии ще изчезнат с тази съставка, която всеки има у дома

1734

Стриите са често срещан проблем и при жените, и при мъжете. Появата им зависи от много фактори, а премахването им се смяташе за почти невъзможно, но със сигурност с днешния медицински напредък това става все по-лесна задача. Ако все пак не можете да си позволите подобни процедури, то можете значително да намалите видимостта им чрез няколко натурални средства. 

Свойствата на ябълковия оцет са обширни и той отдавна не се използва само в кулинарията, но и в почистването, в козметични процедури, натурални рецепти и т.н. Една от ползите му е свързана и със стриите. 

Ако ще използвате оцета като средство срещу стрии, то трябва да си набавите натурален, домашен, 5-процентов ябълков оцет. А в следващите редове вижте точно как да го използвате.

20 естествени лека в борба със стриите

Ползи от оцета върху кожата

Оцетът съдържа важни за тялото киселини - оцетна, млечна и лимонена киселина, както и различни ензими и аминокиселини. Именно благодарение на тях се появяват и избелващите свойства на ябълковия оцет, както и стягащия и изглаждащия ефект. Оцетът може да се използва и като ексфолиант, който да премахва мъртвите кожни клетки, а наред с това и да стимулира производството на колаген.

Рецепта за ябълков оцет срещу стрии

Вече споменахме какъв оцет ви е нужен, за да има ефект върху стриите. Вечер след къпане, използвайте напоен с оцета тампон, с който да разтъркате областите, на които имате стрии. 

10 хитрости за заличаване на стрии

При първото използване на оцета е добре да го разредите с вода - в равни количества. Курсът трае 2 месеца и трябва ежедневно вечер да намазвате местата със стрии с тампонче оцет. На сутринта изплакнете с вода. Ако искате да ускорите процесите и ефективността - можете да прилагате рецептата два пъти дневно - сутрин и вечер, а ако сте си вкъщи - веднага след намазване да увиете областта с фолио за 30 минути.

Имайте предвид, че ако се появят противопоказания още след първата процедура, то тази рецепта не е подходяща за вашата кожа. Също така е много важно качеството на оцета, не мислете, че със синтетичен ще получите желаните резултати. Хората с по-чувствителна кожа да внимават с честотата на употреба. 

Много дълбоките и стари стрии обаче е много вероятно да не се повлияят до такава степен, каквато сте очаквали. За тях са нужни по-сериозни процедури със съвременни технологии и лазери. Всеки човек има различна кожа и ефектите и резултатите при всеки могат да бъдат коренно различни, като това не се отнася само за третирането с оцет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Ето какво не трябва да правите...
Отново на мода: 3 трика с ретро...
Бижутата в ежедневието: 5 бижута,...
Топ 10 думи, характерни за трънския...
7 начина за как да станете уважавана...
3 начина за възстановяване на...
Ако мислите за бившото си гадже,...
Проучвания сочат, че е добре да...
Кое сирене е най-полезно - овче,...
3 причини, поради които детето...
Изследване: Какво се случва,...
На зърна или разтворимо: Кое кафе...

Последни новини