НА ЖИВОВойната в Украйна

Вучич: Прищина наистина иска да атакува Северно Косово

1963

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че косовското ръководство планира да атакува северната част на обявилата независимост област, която е населена предимно със сърби.

В отговор на въпроси на журналисти в Белград Вучич заяви: "Лъжа е, че Белград иска да нападне Косово. Прищина наистина иска да атакува северната част на Косово", предаде Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Твърдейки, че Прищина използва ситуацията в Украйна, за да се бори срещу Сърбия, Вучич отбеляза, че администрацията в Прищина планира да атакува регионите, в които живеят сърби в северната част на страната.

Коментирайки изявлението на косовския премиер Албин Курти, че Белград води агресивна политика с обвинения, че може да провокира конфликт, Вучич каза, че "подобни лъжи се разпространяват в световните медии от дни". Според сръбския президент срещата с косовската делегация в Брюксел на 18 август няма да бъде успешна.

Вучич съобщи също, че запасите от природен газ в страната са достигнали най-високото си ниво в историята, като посочи, че в Сърбия се съхраняват 264 милиона кубични метра природен газ, а в Унгария - 201 милиона кубични метра.

Подчертавайки, че резервите са запазени само за нуждите на Сърбия, Вучич заяви: "Сигурен съм, че сръбските граждани ще имат зима, която ще бъде с един градус по-малко студена, отколкото очакваме".

Боби Бобев: Няма да има "буря" и втори фронт на войната в Украйна в Косово

На 31 юли 2022 г. възникна напрежение по границата между Сърбия и Косово. Стигна се до блокада край един от пункта "Ярине" на границата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Балкани

Османи: Подкрепям откриването...
Еди Рама: Популярността на ЕС...
Вучич: Новото френско-германско...
"Мрак без свободни медии": Две...
Сдружение сезира македонския...
Сигнали за бомби в съдилища в 18...
Белград описа с препоръки антибългарската...
Борисов: Основен приоритет са...
Гърция с нов рекорд на зелената...
Труп на българка е открит на плаж...
Самоделна бомба взриви автомобил...
Вучич: По-добре да ме убиете отколкото...

Последни новини