Вучич връчи на Орбан най-високия орден на Сърбия

2150
Вучич връчи на Орбан най-високия орден на Сърбия
Снимка: Getty Images

Сръбският президент Александър Вучич връчи на унгарския премиер Виктор Орбан Ордена на Република Сърбия за изключителни заслуги в развитието и укрепването на мирното сътрудничество и приятелските отношения между двете страни.

Александър Вучич връчи на унгарския премиер Виктор Орбан Ордена на Република Сърбия за изключителни заслуги в развитието и укрепването на мирното сътрудничество и приятелските отношения между двете страни, предаде Танюг.
Вучич изтъкна, че за него е голяма чест и удоволствие да удостои премиера на Унгария с най-високия орден, който Сърбия връчва.
Орбан посочи, че разбира отличието като насърчение за това, което ще прави от сега нататък в интерес на сръбско-унгарското приятелство, допълва агенция Бета.
"И двамата знаем, че следващите шест месеца, до 31 март, са от решаващо значение за оцеляването на нашите страни и нации. Разбрахме се да работим заедно по всичко, да ускорим всички дейности и сътрудничеството си 100 пъти. Ние, сърбите, можем да разчитаме на Унгария и Унгария на Сърбия“, каза Вучич на съвместна пресконференция с Орбан.
Унгарският премиер коментира на пресконференцията, че европейската политика на санкции не е донесла добро на никого и че кризисната ситуация в Европа веднага ще се подобри, ако тази политика се промени.
„Бихме искали политиката на санкции да се промени и да бъде поставена на по-разумна основа в Брюксел“, каза Орбан в отговор на въпрос дали е обсъждал на срещата със сръбския президент европейските санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна.
Унгарският премиер изрази загриженост, че светът навлиза в нарастваща икономическа криза и каза, че ако санкциите бъдат премахнати, ситуацията веднага ще се подобри.
„Мога да кажа, че е лесно да се определя политиката на санкции от Париж или Брюксел, или Мадрид, или може би дори от Берлин“, добави Орбан.
Той подчерта, че страната, която е много по-близо до страна, срещу която са въведени санкции, страда много повече и че не е изненадващо, че унгарската позиция по въпроса за санкциите срещу Русия коренно се разминава с позицията на Брюксел.
Що се отнася до европейските енергийните санкции срещу Русия, Орбан каза, че европейците са "енергийни джуджета, които въвеждат санкции срещу енергийните гиганти".Сръбският президент Александър Вучич връчи на унгарския премиер Виктор Орбан Ордена на Република Сърбия за изключителни заслуги в развитието и укрепването на мирното сътрудничество и приятелските отношения между двете страни.

Вучич изтъкна, че за него е голяма "чест и удоволствие" да удостои премиера на Унгария с най-високия орден на Сърбия, предаде "Танюг".

Европейският парламент: Унгария вече не е демокрация

Европейският парламент прие днес, 15 септември, резолюция за Унгария, според която страната повече не може да бъде възприемана като пъл...

Орбан посочи, че разбира отличието като насърчаване за това, което ще прави отсега нататък в интерес на сръбско-унгарското приятелство, допълва агенция "Бета", цитирана от БТА.

"И двамата знаем, че следващите шест месеца, до 31 март, са от решаващо значение за оцеляването на нашите страни и нации. Разбрахме се да работим заедно по всичко, да ускорим всички дейности и сътрудничеството си 100 пъти. Ние, сърбите, можем да разчитаме на Унгария и Унгария на Сърбия“, каза Вучич на съвместна пресконференция с Орбан.

Унгарският премиер коментира, че европейската политика на санкции срещу Русия не е донесла добро на никого и че кризисната ситуация в Европа веднага ще се подобри, ако тази политика се промени. „Бихме искали политиката на санкции да се промени и да бъде поставена на по-разумна основа в Брюксел“, каза Орбан.

ОЩЕ: Виктор Орбан си остава адвокатът на Кремъл в Европа

Bloomberg: ЕК иска да намали финансирането на Унгария заради съмнения за корупция

Европейската комисия планира да препоръча намаляване на финансирането за администрацията на премиера Виктор Орбан поради опасения за ши...

Унгарският премиер изрази загриженост, че светът навлиза в нарастваща икономическа криза и каза, че ако санкциите бъдат премахнати, ситуацията веднага щяла да се подобри.

Що се отнася до енергийните санкции на ЕС срещу Русия, Орбан каза, че европейците са "енергийни джуджета, които въвеждат санкции срещу енергийните гиганти".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com