Възкресяването на НДСВ няма връзка със срещата на царя с Митрофанова: Станимир Илчев в "Отговорите" (ВИДЕО)

10018

Няма връзка между възкресяването на НДСВ и срещата на царя с посланик Митрофанова. НДСВ са категорични – случнащото се в Украйна е война. Това каза в предаването на Actualno.com "Отговорите със Спасиана Кирилова" новият председател на партията и два пъти евродепутат Станимир Илчев. Ето какво каза той по повод срещата на Симеон Сакскобургготски с Волоколамския митрополит Антоний, на която присъстваше и руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова: „От 2009 г., когато се оттегли от политиката и предложи да сменим част от името на партията от "Национално движение Симеон Втори" на "Национално движение за стабилност и възход", Негово Величество Симеон Втори не участва пряко в никакви политически събития, не позволява да бъде включван като елемент от политически замисли. Моето дълбоко убеждение е, че тази среща с Волоколамския митрополит е календарно планирана доста отдавна. Няма да се изненадам, ако едно прецизно изследване покаже, че тя е може би маркирана още преди събитията в Украйна. Колкото до Митрофанова, като посланик на Руската федерация, тя по протокол няма къде да бъде в този момент, освен на това място с високия църковен гост. Така е било в Италия, когато митрополит посещава папата и руският посланик в Италия го съпровожда.

Далече съм от всички допускания, че там се е извършила мистичната обработка на идеята за възкресяване на НДСВ. Просто няма никаква връзка между едното и другото събитие. Аз разговарям с мои колеги от пролетта на миналата година и през лятото получих първите 42 заявления за членство в НДСВ на хора, които дотогава не са членували в НДСВ. Нито Митрофанова ми е давала инструкции, нито някой от тях се познава с нея. Разбира се, случаят е удобен за мегаспекулации , за навързване на много подтеми като Кремъл, дългата ръка на руските служби, НДСВ ще бъде патерица на тоя или на оня. НДСВ не може да бъде патерица на проруски сили.

По отношение на случващото се в Украйна, еднозначно (НДСВ има, бел.ред.) отношение на солидарност с най-последователните ни съюзници в Североатлантическия алианс. Ние се борихме да получим членството в НАТО не за да бъде украшение за политическия елит, или някое предмостие за облаги. Ние знаехме, че страната ни не е защитена, не може да се превъоръжи, много в насипно състояние са отношенията между балканските държави, т.е. казано на прост език нямаше предпоставки за такива съюзни договори, които да защитят българския национален интерес и българския суверенитет дори, освен Североатлантическия алианс. Сега да си позволим зигзагообразно отношение е изключено. Случващото се в Украйна, това е война по всички параметри на класическите теории за войната. По всички характеристики на бойните действия, дори ако щете по дължината на фронтовата линия – над 800 километра и оръжията и оръжейните системи, които се използват. Това е една мащабна, опустошителна война, която, и това е най-парадоксалното, се води изключително и по стандартите на Втората световна война, с изключение на ядрено оръжие, което се опакова като заплаха."

Кои са политическите приоритети на НДСВ, ще научите от видеоматериала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Пенсии и великденски добавки за предизборна употреба: Говори финансистът Владимир Сиркаров (ВИДЕО)

Два сценария за конфликта Иран-Израел: Говори доц. Искрен Иванов (ВИДЕО)

Как ще се харчат парите на София? Говори зам.-кметът Иван Василев (ВИДЕО)

Полуреформи, цяла компроматна война и един пудел: Говори политологът Цветанка Андреева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю