Възможно ли е да отслабнем, без да се отказваме от сладкото?

3939
Възможно ли е да отслабнем, без да се отказваме от сладкото?
Снимка: Pexels / Pixabay

Може би диетата със сладко изгежда и звучи нелепо и несъчетаемо. Обикновено сме свикнали да мислим, че захарните изделия, шоколад и сладоледени лакомства са забранени да са част от менюто ни, ако желаем да отслабнем. Но истината е, че съществува начин да не се отказваме от сладкото и все пак да изгубим килограми. Нека видим как.

Диетата със сладко също включва спазването на ограничителен режим обаче. Просто е – в менюто ни трябва да има течни напитки с добавена захар в тях. Когато тя попадне в нашия организъм се подразделя на фруктозни и глюкозни съединения. Глюкозата доставя важните за функциониране въглехидрати, което ни набавя и необходимата енергия. 

Как да направим домашните сладкиши по-здравословни

По правило сладкишите не са най-здравословните ястия. И мнозина, които се придържат към диетичните ограничения, трябва да се откажат от...

Следователно ние получаваме енергия чрез захарта и тялото има време да си почине, през което време няма нужда да преработва твърда храна. Така наречените сладкарски изделия се отнасят до единична програма за отслабване, на основата на един продукт. Спазвайки подобно ограничаване за повече от ден, два дни или до три дни е опасно, защото това създава силен стрес върху тялото.

Също така има рискове от възстановяване на загубеного тегло, тъй като след като приклучите дадения хранителен режим, тялото ни има нужда от компенсиране на стресовото състояние, причинено от нарушени процеси в метаболизма. Най-безопасно е да спазвате диетата за един ден. През сладкия период трябва да пиете зелен, джинджифил и билков чай ​​(от мента, листа от боровинки, малини, череши, шипки). Добавете 30 грама захар на всеки 200 милилитра течност. Освен чай през деня трябва да пиете 2-3 литра вода.

Трябва да изключим приема на всякакви сокове (включително прясно изцедени сокове), консерви, млечни напитки, кафе – защото може да има риск от сърдечна недостатъчност. Всички твърди храни са забранени. Започнете деня на сладка диета със зелен чай, защото той има тонизиращи и освежаващи свойства. След това трябва да изпивате една чаша минерална вода. После можете да продължите да пиете билков чай ​​(за вечерно пиене са подходящи мента и шипка).

Ако тези ограничения изглеждат твърде строги, можете да си купите зеленчуци – сурови или на пара. Препоръчвайте зеленчуци, съдържащи бавно разграждащи се въглехидрати - тиква, краставица, зеле, патладжан, моркови, цвекло. Докато спазвате този режим на хранене със сладко, избягвайте физическите натоварвания и упражненията, за да предпазите сърцето от стрес. Можете да се разхождате спокойно на чист въздух. И не забравяйте да спите поне 10 часа на ден.

От тези храни се огладнява още повече

Работния ден е в разгара си, а стомахът ви неприятно напомня за себе си. Решавате да хапнете една вафла набързо, за да ви засити до веч...

Много е полезно да въведете ментови напитки във вашата диета. Нормализира работата на стомашно-чревния тракт и насърчава загубата на тегло. Основното нещо е дневната доза да не надвишава около 100 kcal. Грижата за вашата фигура, красота и здраве ви принуждава да подбирате внимателно менюто. Опитайте се да си водите собствен хранителен дневник. С негова помощ можете да анализирате диетата и да решите какво си струва да замените, кои дози да намалите и кои, напротив, да увеличите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com