YO-YO BAND Концерт-промоция на първия едноименен албум на формацията

2290
YO-YO BAND Концерт-промоция на първия едноименен албум на формацията
Снимка: Sofia Live Club

На 25 януари, сряда, на сцената на Sofia Live Club, YO-YO Band ще представи своя първи едноименен албум.

Под името “YO-YO” се крие общият музикален проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов

("Йоцов - Йосифов Бенд")

Идеята е да бъде създадена формация, в която Мишо и Христо са титуляри, а техни гости са различни музиканти - както утвърдени имена, така и млади изпълнители. “Така, както навремето Арт Блеки и групата му Jazz Messengers се превърна в място, което направи известни много световни имена в джаза”, разказва Христо Йоцов.

Албумът включва 10 авторски пиеси на Михаил Йосифов и на Христо Йоцов, сред които Йо-Йо, Funky Monkeys, Sharks Never Sleep (Христо Йоцов), Редута, A Rainy Week, Близо до теб (Мишо Йосифов). Дизайнът на обложката е на Христо Йоцов.

Записан е за два дни в края на 2022 година в "88 STUDIO" от пъстрия международен състав, който ще го представи и на 25 януари пред публиката в Sofia Live Club:

Михаил Йосифов - тромпет

Арнау Гарофе Фарас - саксофон

Стийв Хамилтън - пиано

Борис Таслев - бас

Христо Йоцов - барабани

Билети: 15 лв предварителна продажба - в мрежата на Eventim - https://www.eventim.bg/.../yo-yo-band-sofiya.../event.html

20 лв - на място в деня на концерта

10 лв - специална цена за ученици и студенти

https://fb.me/e/3aW6JuyQ5

Христо Йоцов е един от най-популярните и утвърдени музиканти на българската и европейската джаз сцена. Изпълнител (барабанист), композитор и аранжор, той е участник в емблематични джаз състави в редица национални и международни фестивали. Като дългогодишен преподавател в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” е известен с подкрепата, която оказва на младите български музиканти, като ги поощрява да участват в разнообразни, иновативни национални и международни проекти, както и в чуждестранни музикални форуми на високо ниво.

Роден в семейство на музиканти, Христо Йоцов завършва СМУ “Л. Пипков” и Консерватория в класа по ударни инструменти на проф. Добри Палиев. През 80-те години е барабанист в известния джаз квартет “Фокус” на Симеон Щерев, а през 1985 заедно с Антони Дончев създават легендарното и до днес дуо “Акустична версия” - водеща българска джаз формация на наши и европейски сцени с издадени 5 албума.

Кариерата си на педагог започва през 1989. От тогава до днес води класа по ударни инструменти в катедра “Поп и джаз” в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”.

Изпълнителската кариера на проф. Христо Йоцов е свързана с музикални проекти, концерти и фестивали, на които свири с най-големите имена на българската и световната джаз сцена. Сред тях са Симеон Щерев, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Марио Станчев, Томи Смит, Анди Скофийлд, Адам Пиерончик, Ерик Про, Тим Гарланд, Алексия, Реджи Уоркмън, Бени Мопин, Стийв Слегл, Том Харел, „Мартинес Брадърс“ и много други.

Автор е на произведения за джаз формации и биг бенд, на симфонични творби и на театрална музика, към която има подчертан интерес.

От 1995 насам Христо Йоцов свири предимно в собствени проекти с участието на български и чужди музиканти, за които създава оригинална музика: „Opium” 1998, “Seven Steps” 2009, “Jazz Ball” 2013, “Funky” 2014, “Go Fusion” 2015, “Jazz Cats” 2017, “Next Step” 2019, „Jazz Cats 2” 2019. Има издадени над 30 албума за български и чуждестранни компании.

Михаил Йосифов (тромпет) е един от най-успешните съвременни български музиканти.

Тромпетист, композитор, аранжор и преподавател, пълен с творческа енергия, Мишо Йосифов от години е двигателят зад създаването на различни успешни музикални проекти – Михаил Йосифов секстет, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, BG VINTAGE, Новините в джаза.

Той е един от най-търсените музиканти в България, не само за студийни записи и за концертни участия, често като гост солист на различни формации и оркестри, но и за създаване на авторска музика и за аранжиране на различни пиеси. Освен за собствените си проекти, Мишо пише музика и за други артисти, за театрални пиеси и за филми.

Сред музикантите, с които е свирил, са Майк Стърн, Дейв Уекъл, Mezzoforte, Dephazz, Петер Херболцхаймер, Карен Бернод, Ранди Брекър, Мишел Камило, Пати Остин.

През 2009 получава наградата Кристална Лира за Джаз Музикант на годината на Съюза на българските музикални и танцови дейци и Кантус Фирмус. Скоро след това е удостоен и с наградата Златно Перо, връчвана от Кантус Фирмус с медийното партньроство на Класик ФМ за специален принос към българската култура.

През лятото на 2014 Михаил Йосифов е поканен да се включи в турнето на световноизвестната американска формация Пинк Мартини, и оттогава е част не само от европейските турнета на формацията, но и участва в техни концерти на някои от най-големите световни сцени.

От 2010 е преподавател по тромпет в Катедрата по поп и джаз изкуство на НМА “Проф. Панчо Владигеров”, както и ръководител на Биг бенда на висшето училище.

От март 2021 е с докторска степен по тромпет в НМА “Проф. Панчо Владигеров”.

Роден в Барселона, саксофонистът Арнау Гарофе се изгражда като музикант в Холандия. По време на джаз образованието си в Хага и Ротердам, свири в Холандия и Белгия и има шанса да е на една сцена с музиканти като бившия джаз месинджър Филип Харпър, с покойния Крис Хусенс, с Ерик Инеке и други.

През 2014 в търсене на нови изразни средства, Арнау заминава за Азия, за да разшири музикалния си хоризонт. Свири често в клубовете на Банкок и Куала Лумпур. От 2016 живее в София и бързо се превръща в един от най-търсените музиканти на българската сцена. Известен е с изпълненията си в Биг бенд Брас Асоциация, с Джаз Котките на Христо Йоцов, с групата на Рут Колева и е член на Биг бенд на БНР.

Стийв Хамилтън (пиано) израства в Шотландия в семейството на музиканти. През 1991, след подкрепа и насърчение от саксофониста Томи Смит (OBE), той печели стипендия за изучаване на джаз в Berklee College of Music (САЩ), където обученето му е подкрепяно и от рок иконата Фил Колинс.

След като завършва с отличие, Стийв се мести в Лондон, където се присъединява към джаз квартета на барабаниста Бил Бруфорд "Earthworks". От 1995 той концертира и записва с музиканти като: Фреди Хъбърд, Рей Чарлз, Джо Ловано, Кърт Елинг, Джон Скофийлд, Били Кобъм, Гари Бъртън, Еди Хендерсън, Ранди Брекър, Ван Морисън, Марко Минеман, Томи Смит и Биг Бенда на NDR, Бени Голсън и много други.

От 2004 Стийв е член на Шотландския национален джаз оркестър (Scottish National Jazz Orchestra), а от 2013 насам участва в концертите и в студийните записи на групата на легендарния панамски/американски барабанист Били Кобъм. За радост на родната ни джаз сцена, вече две години Стийв Хамилтън е в България.

Борис Таслев (бас) е добре познат на българската сцена. Разнообразната му концертна и звукозаписна дейност включва множество проекти и изпълнители с различна музикална насоченост - Ангел Заберски, Христо Йоцов, Антони Дончев, Димитър Льолев, Михаил Йосифов, Милен Кукошаров; салса и тимба групите „Манго Дуенде“ и „Тумбаито“, Биг бенд “Брас Асоциация”; ”РомаНено Проджект”. Работи с артисти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Лилия Илиева и Минимум квартет, както и с различни акустични и електронни проекти на джазови и фолклорни музиканти. Свири в оркестъра за народна музика на БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Иво Димчев на най-големия фестивал в Словакия заедно с Queens of the Stone Age и още звезди

Миро направи впечатляващ The Grand Finale в "Арена София" (СНИМКИ)

МОЛЕЦ с нова песен и пореден разпродаден концерт (ВИДЕО)

ALI представят видеото на "The List" с премиера на живо тази събота

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън записаха обща песен (ВИДЕО)

Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на Капана Фест в Пловдив

Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

Българите Caliberty ще подгряват Брус Дикинсън на 16 юли в София

От Ню Йорк в София: съвременната Кармен Клементин Марген в София на 31 май по покана на Соня Йончева

P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com