За да не сменяте телефона си всяка година - правете това

50506
За да не сменяте телефона си всяка година - правете това
Снимка: iStock

Често пренебрегваме почистването на устройствата, които редовно използваме. А знаете ли как лесно да дезинфекцирате повърхността на смартфона, клавиатурата, компютъра или телевизора? Изследванията показват, че върху вашият тъчскрийн има в пъти повече микроби в сравнение с някои от най-мръсните места, за които може да се сетите (да, дори тоалетната чиния). Освен това устройствата у дома лесно събират прах, замърсявания, трохи и бактерии. 

По тази причина е добре периодично да отстраняваме тези натрупвания, но също така е необходимо да знаем как да го направим. Предлагаме ви няколко практични идеи за почистване на електронните устройства.

1. Лесен спрей за почистване на екрани

Важно е да се грижите за състоянието на смартфона си, защото екранът му събира доста микроби, а е в постоянен контакт с ръцете и лицето ви. Може да дезинфекцирате повърхността му с помощта на домашен антибактериален спрей, като смесите равни пропорции бял оцет (или изопропилов спирт) и дестилирана вода. Първо минете екрана с микрофибърна тъкан, а след това напръскайте малко от разтвора върху чист плат и избършете екрана. Може да използвате върху телефон, таблет, компютър и телевизор.

2. Премахване на прах и фини частици

Ако забележите, че по екрана са се натрупали замърсявания, а не разполагате със специална кърпа за почистване, може да използвате филтър за кафе машина. Неговата материя върши добра работа за отстраняване на фините частици, а същевременно няма да надраска дисплея.

За бързо почистване може да послужи и микрофибърна кърпа с малко дестилирана вода. За пластмасовите части около екрана използвайте препарат за прозорци.

Ето как лекарите третират ухапванията от насекоми

Близо до плувни басейни, по планински пътеки, в задния двор на къщата на близък приятел или във вашето собствено легло - те са навсякъд...

3. Почистване на клавиатурата

Един от начините да почистите малкото пространство между копчетата е парче прозрачно тиксо, с което може да заловите замърсявания, трохи и прах. Друг удобен помощник е тънка четка за рисуване, която помага за елиминирането на по-едри частици и е достатъчно гъвкава за достигане тесните пространства. За да дезинфекцирате клавиатурата и мишката, може да използвате малко кислородна вода, изопропилов спирт или дори вода за уста.

4. Освежаване на дистанционните

Това е още едно устройство, което събира доста бактерии, а често се използва по време на хранене. Затова е добре периодично да го почиствате, а спреят за почистване на екрани (от точка 1) е подходящ за тази задача. Също така може да използвате дезинфекциращ гел за ръце, а с клечка за уши по-лесно ще достигнете пространството между клавишите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com