За какво служи вазелинът в домакинството?

980

Интензивно овлажняващ и достатъчно нежен дори за най-чувствителната кожа, вазелинът би могъл да бъде използван по безброй начини! Нека разкажем за някои от най-добрите употреби на вазелин в домакинството, включително доста, които са истински спасители, когато сте в затруднено положение!

1. Смажете чекмеджетата в хладилника - Ако чекмеджетата на вашия хладилник не се плъзгат гладко, тяхното отваряне и затваряне може да бъде истинско мъчение! Но за ваш късмет това, от което имате нужда, е само малко вазелин! Нанесете тънък слой от него върху външните ръбове на чекмеджето, където се плъзга. Това допълнително смазване ще помогне на вашите чекмеджета на хладилника да се плъзгат много по-гладко!

2. Направете си скраб - Малко ръчно ексфолиране може да ви помогне да запазите мека и овлажнена вашата кожа. Направете обикновен скраб за тяло, като смесите заедно вазелин и захар (или морска сол!) Загребвайте пастообразната смес в ръката си и я масажирайте върху влажна кожа с кръгови движения. Когато приключите, измийте се със сапун, подсушете и нанесете обилно количество лосион.

Неподозираните свойства на вазелина

3. Скрийте драскотините по мебелите - Много видими следи и петна върху дървени мебели са причинени от проблеми с влагата. Нанесете малко вазелин върху петна, пръстени, драскотини или драскотини по вашите дървени мебели и оставете да престои 24 часа. На следващия ден избършете вазелина и добре полирайте областта.

4. Защитете повърхностите по време на боядисване - Опитайте да използвате вазелин като заместител на маскиращата лента. Просто нанесете слой вазелин, за да защитите повърхността, където не искате боята да полепне, и след като приключите, го избършете с мокър парцал.

5. Поправете скърцащите врати - Ако се борите с врати, прозорци и чекмеджета на шкафове, които са заседнали или издават шумен звук при отваряне, просто нанесете малко вазелин върху релсите и пантите, отворете ги и ги затворете няколко пъти.

Ето кои са страхотните ползи на вазелина

5. Развиване на електрически крушки - Следващият път, когато сменяте електрическа крушка, нанесете малко вазелин в края на електрическата крушка, преди да я закрепите. Той ще поддържа фасунгата смазана, така че да бъде лесно да извадите крушката следващия път.

6. Отстраняване на петна - Вазелинът може да помогне за премахването на петна като тези от дъвки, цветни моливи и козметика върху дрехи, тъкани и мебели. Втрийте вазелин върху зацапаната зона с влажна кърпа и го оставете да попие известно време. След това разтрийте внимателно, докато петното изчезне. Важно е обаче да знаете, че вазелинът също може да остави петно ​​и може да е необходимо известно количество течен почистващ препарат за съдове, за да го премахнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

По рецепта на баба за един светъл...
Колко на брой градове има в България...
Коя риба е най-подходящата за...
Трите ЗОДИИ с луд късмет този ДЕКЕМВРИ...
Най-лесната рецепта, за чудни...
Зодиите, които ще имат невиждан...
За любов, за богатство, за късмет:...
Тайната на камериерките - с този...
Край на лошата миризма от обувките,...
Никулден е! Пригответе вкусен...
3 зодии, които няма да се чувстват...
Коя зодия ще открие голямата си...

Последни новини