НА ЖИВОВойната в Украйна

За кратко Илон Мъск изгуби първото място в списъка на милиардерите на Forbes

5434

Собственикът на Tesla Илон Мъск загуби за кратко първото място в списъка на милиардерите на Forbes от Бернар Арно, чието семейство притежава водещата в света група за луксозни стоки LVMH, предаде БГНЕС. 

В условията на спад на акциите на американските технологични компании поради нарастващите лихвени проценти и опасения от рецесия състоянието на Мъск за кратко падна под това на семейство Арно. Но около 17:30 ч. по Гринуич Мъск отново беше на върха със 184,9 млрд. долара, следван от Арно и семейството му със 184,7 млрд. долара. 

Индийският бизнесмен Гаутам Адани е на трето място със 134,8 млрд. долара, а основателят на Amazon Джеф Безос е на четвърто място със 111,3 млрд. долара. През 2021 г. Арно също е оглавявал списъка на Forbes за няколко часа.

Неговата група LVMH, в която влизат десетки марки, сред които Louis Vuitton, Givenchy и Kenzo, продължава да отчита силен ръст на приходите и печалбата въпреки последните глобални икономически трудности.

Състоянието на Мъск е свързано предимно с цената на акциите на Tesla, а предприемачът е в центъра на спорове, след като в края на октомври пое управлението на Twitter.

В другата голяма класация на богатството, изготвена от Bloomberg, Мъск и Арно също се движат почти на една ръка разстояние.

Според класацията на нея, изчислена след затварянето на американските пазари във вторник, Мъск води със 178,9 млрд. долара, следван от Арно със 165,1 млрд. долара.

САЩ започват разследване на компанията за чипиране на Мъск „Neuralink“ заради тестовете с животни

Федералните власти на САЩ започнаха разследване на Neuralink, компанията, собственост на Илон Мъск. Причината за разследването са опити...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Unlimited Tech Guide

Vivacom ще излъчва мачовете от...
Vivacom вече предлага новите...
Vivacom и Samsung със страхотно...
Vivacom дари интерактивно оборудване...
Рекорден брой проекти в надпреварата...
Vivacom е най-бързо развиващата...
От днес може да вземете винетки...
Край на анкетата на Мъск: Над 57%...
Twitter блокира акаунта, следящ...
Коледен подарък от Vivacom: Свободен...
Неограничени футболни емоции...
Netflix пусна трейлъра на "Вещерът:...

Последни новини