НА ЖИВОВойната в Украйна

"За младите ли? Ако остане време": Депутатите отлагат до последно приемането на стратегията за младежта

798

Народното събрание отложи за пореден път гласуването на Националната стратегия за младежта 2021-2030 г. Макар да е внесен още на 6.12.2022 г. от Министерски съвет, проектът на решение стои "на трупчета" вече втори месец. 

След неколкократни опити и настояване от страна на стотици младежки организации, обединени в Националния младежки форум (НМФ), в крайна сметка проектът влезе в дневния ред на пленарна зала миналия петък, 27 януари, но отново не бе подкрепен.

 

На този етап стратегията вече е одобрена както от комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, така и от тази по образованието и науката. По предварителната програма за работа на Народното събрание точката ще бъде разгледана на 31 януари, вторник, по време на извънредното заседание на парламента. Все още не е ясно обаче дали отново няма да бъде отложена и/или неприета.

"Отново настояваме Националната стратегия за младежта да бъде разгледана при първа възможност в оставащите дни на работа на 48-мото Народно събрание. В случай, че не бъде приета Националната стратегия за младежта - 2023 г. ще бъде трета поредна година, в която държавната политика за младежта ще се изпълнява без приет план за изпълнение на местно, областно и национално ниво. Първият 2-годишен доклад за младежта ще измерва измененията в социално-икономическото положение на младите хора не с оглед въздействието на осъществяваната политика в изпълнение на стратегията за младежта, а с оглед на липсата на такава", пишат от Националния младежки форум в своя протестна декларация.

"Младите хора са важни СЕГА, а не "когато остане време и им дойде редът", подчертават от НМФ.

Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа” свързва младежи с европейските институции

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова взе участие в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

ВАС пусна обществената поръчка...
5G смартфон и смарт телевизор...
ВВС успешно транспортира медицински...
Избирателите с увреждания подават...
Отнемането на шофьорската книжка...
Главният секретар на МВР: Купеният...
Питейната вода в Дупница може...
"Информационно обслужване"...
БАБХ започва засилени проверки...
Мария Габриел: Четенето е ценност,...
Бонуси за Великден раздават във...
Директорът на ИАРА: Извинявам...

Последни новини