За първи път от години България има надежда за нещо голямо в европейския футбол

4374
За първи път от години България има надежда за нещо голямо в европейския футбол
Снимка: efbet.com

Българският национален отбор по футбол се впуска в нов квалификационен цикъл, този път за Европейското първенство през 2024 година. За разлика от предишните случаи обаче, "лъвовете" и техните фенове имат причина да са оптимистично настроени преди старта на поредния тур от мачове, които могат да върнат отбора на европейската футболна карта. 

С поглед към първия мач срещу Черна гора 

Националите стартират кампанията в Разград на стадион „Хювефарма Арена", където влизат в ролята на лек фаворит срещу състава на Черна гора според топ коефициентите на efbet - генерален спонсор на "лъвовете". 

Шансовете на двата отбора са сравнително изравнени, като платформата за онлайн спортни залози дава минимално предимство на състава на Младен Кръстаич - 2.70* коефициент за победа на България! Равенството е оценено на 3.20*, докато триумф за гостите - 2.95*. 

Коренно различна форма за двете национални гарнитури 

България влиза в срещата в страхотна серия - 6 поредни двубоя (4 официални, 2 приятелски) без поражение, като това включва 3 победи и 3 равенства. В същото време Черна гора има само 1 победа в последните си 7 мача. 

"Лъвовете" за последно имаха серия без поражение от 6 мача през 2009 година, което дава повод за оптимизъм за успешен старт на новия квалификационен цикъл. 

Кой ще създава най-големи проблеми за Черна гора? 

В първите мачове на Младен Кръстаич, като селекционер на България, Кирил Десподов се превръща в лидер на представителния ни тим. С 3 гола в последните 4 мача за националите (включително победен гол срещу Северна Македония), определено той е най-голямата опасност за вратата на балканския опонент. 

Шансовете му да се разпише срещу Черна гора са оценени на 4.00* на efbet.com, като единственият играч с по-добър коефициент в мача е Стеван Йоветич - 3.90*. 

Тежко гостуване за България 3 дни по-късно 

В понеделник вечер "лъвовете" ще имат още по-тежка задача - гостуване в Будапеща. Унгария се утвърди като един от класните европейски отбори, като в последните години записа паметни победи над Англия, Германия и редица други големи сили във футбола. 

България ще влезе в ролята на абсолютен аутсайдер, но подобрената игра в дефанзивен план дава надежди, че серията на "лъвовете" без поражение може да продължи и след изиграването на първите 2 кръга от европейските квалификации. 

Отговорна игра 

Мачовете и спортните залози трябва да бъдат единствено форма на забавление. Затова не забравяйте: „Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.“

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com