Задължително отворете прозорците на колата за секунда преди да пуснете парното

4242

Всеки път, когато се качите във вашия автомобил и запалите неговия двигател, вие застрашавате не само своето здраве, но и това на околните. Паркирането на кола със затворени прозорци в сенчест район може да доведе до натрупване на бензен в съотношение между 400-800 мг. Ако автомобилът се намира на слънчево място, бензенът може да повиши своите стойности и те да достигнат до 2000-4000 мг., което е близо 40 пъти повече от допустимото.

Вредни ли са българските туршии и кисело зеле? Отговорът ще ви изнеада

Несъзнателното вдишване на бензен при затворени прозорци на колата оказва неблагоприятно въздействие върху здравето на бъбреците, черния дроб и костите. В ръководствата за употреба на автомобила се потвърждава необходимостта от отваряне на прозорците, непосредствено преди включването на климатичната система. Въпреки това не се обясняват конкретните причини за осъществяване на тази дейност, освен ползите за колата.

Проучванията за странични ефекти установяват, че преди началото на процесите за охлаждане на въздуха, вентилационната и охладителна система отделят топлина, примесена с бензен, отрова, която причинява различни заболявания. Затова, когато се качите във вашия автомобил, независимо дали усещате аромат от нагрята пластмаса, е нужно да отворите широко прозорците на превозното средство за няколко минути, след което да включите климатичната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Полезни или вредни са слънчогледовите...
Ужас! Всички забравят да измият...
6 основни принципа за правилно...
Напукана кожа през зимата? Тези...
Интересни факти за ОРЕХИТЕ и техните...
Плод ли е маслината и какви ползи...
7 стъпки за понижаване на кръвното...
Това непретенциозно зеленолистно...
Биологичен часовник: Късното...
При работата на климатика през...
Доказано: Животът НА СЕЛО е по-опасен...
Прекомерното омазняване на лицето...

Последни новини