Задължително правете това с кърпите, ако живеете с други хора

5496

Има някои въпроси, които предизвикват дебат в много домакинства. Някои хора смятат, че е нехигиенично да се използва повторно кърпа, други смятат, че могат да използват кърпата си отново и отново. И се оказва, че екипното „повторно използване“ е правилно. Разберете защо не е нужно да перете кърпата си всеки път, когато я използвате.

Чисто

Когато излезете от душа, излизате чисти. Или поне това се опитвате да постигнете, докато си взимате душ. И ако излезете чисти от душа, вашата кърпа наистина не се замърсява, след като ви изтърка. Възможно е да има някои кожни бактерии, които полепват по кърпата, но те са незначителни. Това означава, че вашата кърпа наистина не се замърсява, когато я използвате. А това означава, че е напълно добре да го използвате отново.

Препоръчително е да го окачите да изсъхне веднага. Защото, когато я оставите на топка на пода на банята, бактериите от кожата ви ще се разпространят и ще превърнат кърпата ви в техен дом. И това ще направи кърпата ви много по-мръсна.

Лекар: Правете това и ще имате артериите на 20-годишен, когато сте на 70 

Кога да сменим?

И така, установихме, че е добре да използвате повторно кърпата. Но има ли ограничение колко често можете да го използвате? Е, общото правило е, че не трябва да използвате кърпата си повече от три пъти. След това би било добре да вземете нов. Не искате да използвате една и съща кърпа за една седмица. Всеки път, когато кърпата ви се намокри, бактериите по нея ще получат шанс да се разширят и размножат. И след известно време това кара кърпата ви да стане доста мръсна. 

Споделяне

Друга тема за спор е споделянето на кърпи. Безопасно ли е да използвате кърпа за членове на семейството? Обикновено смятаме, че е мръсно да използваш чужда кърпа. Но се оказва, че споделянето на една кърпа също е доста безопасно. Особено когато живеете заедно. Вероятно вече споделяте едни и същи кожни бактерии. А това означава, че споделянето на кърпа наистина няма да има значение. Освен ако съквартирантите ви нямат някаква инфекция или заболяване, разбира се.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Кои са най-добрите напитки за...
Как само с 1 грейпфрут може да пречистите...
Лекар обясни защо е толкова полезен...
Дар от природата, който смазва...
Спрете да правите тези неща, ако...
Това е ядката, която изостря паметта...
Подуване на горния клепач - симптом...
5 големи промени в здравето при...
Лекар разкри защо се появяват...
Важен кръвен маркер - открива...
Лекар: „Ако усещате постоянно...
Диети при разстроен стомах...

Последни новини