Задържаха голямо количество високорисково наркотично вещество

7910
Задържаха голямо количество високорисково наркотично вещество
Снимка: Окръжна прокуратура Бургас
Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Живко Д. Той е обвинен в притежаване с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в имот в село Чукарка, общ. Айтос. В къщата са намерени над 6 килограма канабис. Подробности по разкриване на случая и повдигнатото обвинение съобщиха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР – Бургас.

Старши комисар Сотиров обясни, че до къщата, в която са открити наркотичните вещества, е достигнато след проведени оперативно-издирвателни мероприятия. В последствие е задържано и обвиняемото лице. По думите на старши комисар Сотиров, в къщата са намерени над 6 килограма канабис, разделен на 22 000 дози, който по цени на свободния пазар възлиза на 300 000 лева. Откритият канабис е много високата честота на тетрахидроканабинол в него – 18 процента. Старши комисар Сотиров добави, че наркотичното вещество е било предвидено за разпространение на месния пазар.

Повдигнато е обвинение на 38-годишният мъж, който има предходни осъждания. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Прокурор Чинев каза, че предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 5000 лева до 20 000 лева. Той добави, че в къщата са открити още над 20 килограма суха тревна маса, която се обработва от експерти. Очаква се от нея също да остане евентуално около 6 килограма канабис. Така общото тегло на открит канабис ще бъде вероятно около 12 килограма.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Актуално цъца финикийски знаци от Европейския социален фонд на Еврпейския съюз, за да цензурира и недопуска коментари в сайта ! И това ако не е мошеничество !
    : 0 !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Актуално цъца финикийски знаци от Европейския социален фонд на Еврпейския съюз, за да цензурира и недопуска коментари в сайта ! И това ако не е мошеничество !
    : 0 !