Задържан е служител на турското консулство заради бягство от катастрофа с убит

2658
Задържан е служител на турското консулство заради бягство от катастрофа с убит

Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Добрич, с което на турския гражданин Екрем Йозлер, причинил смърт на пътя и избягал от местопроизшествието, бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от пресцентъра на съда.

Йозлер работи към Генералното консулство на Република Турция в Бургас и има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията. Обвиняемият е гост имам и преподава религия към джамийското настоятелство в област Силистра.

Рецидивист е осъден за измама с надомна работа в Перник

Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Валери С. на 31 години от гр. Перник, обвинен за извършване на изм...

48-годишният турски гражданин е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РУП в Добрич, затова, че на 17 февруари тази година в с. Карапелит, при управление на лек автомобил по непредпазливост причинил смъртта на Мариян Чернаев и избягал от местопроизшествието.

Днес Варненският апелативен съд определи като правилни и законосъобразни всички основания на първата съдебна инстанция, наложила постоянен арест на обвиняемия. Въпреки ранния етап на разследването и на факта, че все още не е изготвена автотехническа експертиза, съдът намира, че събраните гласни свидетелства и огледа на автомобила по категоричен начин обосновават предположението, че Йозлер е причинил по непредпазливост смъртта на човек при ПТП и е избягал от местопрестъплението.

Нещо повече. Свидетел на катастрофата, който е бил и спътник на обвиняемия в автомобила, е разкрил пред следствените органи, че след сблъсъка Екрем Йозлер е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит. Умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си, пише Topnovini.bg.

Съдът във Варна също счита, че това са факти, които водят до извода, че при по-лека мярка за процесуална принуда напълно реална е опасността Йозлер отново да се укрие или да опита да осуети разследването по делото.

Стотици грешно осъдени в САЩ

За 149 несправедливо осъдени са признали САЩ, което представлява и рекорден брой "грешки", но и това е "капка в морето на хиляди съдебн...

Апелативният съд е категоричен, че в настоящия етап от досъдебното производство единствената обоснована и законосъобразна мярка за неотклонение спрямо Екрем Йозлер, причинил при ПТП смъртта на човек и избягал от произшествието е „задържане под стража” . Това определение не подлежи на обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com