НА ЖИВОВойната в Украйна

Задържаната майка обяснявала, че хапала 2-годишното си дете, за да го свести

5546

Задържаната майка обяснявала, че хапала 2-годишното си дете, за да го свести. Това обяви на брифинг говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев. Той уточни, че тези показания са непроцесуални.

Припомняме, че 2-годишно момиче бе прието в тежко състояние в детска хирургия на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив, като полицията имаше съмнения за домашно насилие. 

"Обясненията на майката са, че детето е паднало. Впоследствие тя, за да го свести, го била хапала. Тази съвкупност от обяснения доведе до това,че назначихме съдебно-психиатрична и психологична комплексна експертиза на майката, за да преценим нейното психично състояние. Заключението на експертизата ще бъде факт утре", каза още говорителят на прокуратурата. 

Към настоящия момент състоянието на детето продължава да е тежко, дори критично. 

Прокуратурата изяснява много важен въпрос, а той е телесната повреда на детето и най-вече механизмът за нейното причиняване. "Основно ни касае една телесна повреда на главата, която е довела до критичното състояние на детето", каза Илиев. 

Той припомни, че детето е било осиновено. "Проведена е кореспонденция със социалните служби, ангажирани със случая, за да се установи провеждан ли е мониторинг, установено ли е нещо. По какъв начин е било установено детето", добави още говорителят на прокуратурата. 

Образувано е досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има достатъчно доказателства и е постановил майката да бъде задържана до 72 часа, като предстои внасяне пред Районен съд - Пловдив за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото е образувано за причинена тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие. Няма данни майката да е криминално проявена. Работи се по всички версии, включително и за намесата на трето лице по случая. 

Още: Нищо притеснително не са установили социалните служби за жената, която преби осиновеното си дете

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Осъдиха на 4,8 г. затвор старши...
Затвор за матрос, блудствал с...
Арестуваха 34-годишна смолянчанка...
Задържаха мъж, предложил 30 лв....
Разбиха престъпна група за трафик...
Задържаха мъж, заканил се да убие...
При акция „Бяло“ - над 400 обвинени...
2000 лв. глоба за катастрофирал...
Прокуратурата и МВР осъдени да...
15 тежки катастрофи у нас за изминалото...
Задържаха нарколидър в София...
Съдът отряза Явор Бахаров и Кристиан...

Последни новини