Задържаният шеф на КАТ-Благоевград остава в ареста

4811
Задържаният шеф на КАТ-Благоевград остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Данаил Стоицов, задържаният по три обвинения шеф на КАТ-Благоевград, остава в ареста, постанови съдия Атанас Маскръчки от Окръжен съд.

Вторият обвиняем заедно с началника на благоевградския КАТ - Бойко Шарков, излиза на свобода под парична гаранция от 7 000 лева.

Прокуратурата повдигна обвинение на началника на "Пътна полиция" в Благоевград

Окръжната прокуратура повдигна обвинение на началника на "Пътна полиция" в Благоевград Данаил Стоицов. Той беше арестуван вчера при спе...

Двама бяха задържани за 72 часа след акцията от вторник на отдел Вътрешна сигурност на МВР и Националната следствена служба.

Мярката спрямо двамата обвиняеми за получаване на „бързи” регистрационни номера за автомобили продължи 5 часа. Според адвокат Иван Чолаков, защитник на Стоицов, съдията е наложил мярката „задържане под стража” с мотива, че шефът на КАТ няма да се укрие, но може да извърши ново престъпление.

Задържаният началник на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе с три обвинения: Първото е за държане без надлежно разрешение на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение е за престъпление по служба – по чл. 282 от НК, то е за това, че на 4 май 2018 г. е превишил правата си. Разпоредил е осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница, община Сандански, до с. Бело поле край Благоевград, на тежкотоварна извън габаритна техника в нарушение на важащата за това забрана и без да има издадено разрешение от ОД на МВР – Благоевград, с цел да набави облага, което се изразява в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни и трайни последици.

Третото обвинение, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем, е за подкуп. В качеството си на длъжностно лице е поискал и приел от различни лица пари в размер на 5300 лв., вещи и услуги с имуществен характер. Причината за исканите подкупи е запазване предварително на регистрационни номера с комбинации на цифри по желание с цел предоставянето им на избрани лица.

Зам.-кметът на Петрич подаде оставка като съветник заради разкопките край Благоевград

Зам.-кметът на Петрич Илко Стоянов е подал оставка като съветник в община Благоевград. Решението на Общинската избирателна комисия ще б...

Другото лице, привлечено като обвиняем в сряда, 23 май, е Бойко Шарков. На него също му е повдигнато обвинение за подкуп. Той е участвал като помагач. Улеснил е умишлено обвиняемия Данаил Стоицов да поиска подкупите.

Явилият се като свидетел днес Малин Халачев, бивш служител на КАТ-Благоевград, заяви пред медиите, че откритият в кабинета на Данаил Стоицов пистолет, бил негов. А относно откритата сума от 5300 лв., че била за участието във футболен турнир.

Позовавайки се на влязлата днес в сила европейска директива за защита на личните данни, адвокатите поискаха от съдия Маскръчки да уважи правото на клиентите им да не бъдат снимани, което бе прието. Така двамата обвиняеми бяха вкарани в залата през служебния вход.

„Ще обжалваме на 31 май пред Софийски апелативен съд наложената спрямо клиента ми мярка”, каза защитникът на Стоицов адвокат Чолаков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com