НА ЖИВОВойната в Украйна

Закупиха се две нови машини за депото за отпадъци в Асеновград

976

Депото за твърди битови отпадъци в Асеновград вече разполага с нови компактор и булдозер, които значително ще подобрят работата на предприятието. Старите машини вече бяха силно амортизирани и затова се наложи закупуването на други. С новия булдозер ще се избутват строителните и битовите отпадъци. А компакторът, който е с тегло от 32 тона, ще ги раздробява и уплътнява. По този начин ще се постигне необходимата плътност за предотвратяване от пожари, съгласно изискванията.

"Това депо беше построено в периода 2011 г. - 2013 г. Стартът на строежа му започна благодарение на съдействието на първото правителство на Бойко Борисов. Тогава държавата отпусна на община Асеновград около 4,5 млн лева, за да може да бъде изградено депо за твърди битови отпадъци, което да отговаря на всички изисквания. То се ползва, освен от община Асеновград - и от Първомай, Садово, Куклен и Лъки. Депото се поддържа в много добро технологично състояние, управлява се от общинско предприятие. По Закона за обществените поръчки (ЗОП) тази година бяха закупени две чисто нови машини. Компакторът е финландско производство, а булдозерът - японско. Тези съвременни машини са с по-висок коефициент на полезно действие и дават възможност да се намали разходът на гориво и човешки труд. Старите ще бъдат обявени за продажба, с решение на Общинския съвет в Асеновград. Ако съветниците се съгласят, двете машини ще бъдат продадени, а със средствата ще бъдат закупени и други такива, които да облекчат работата на депото", уточни пред медии кметът на града доктор Христо Грудев.

Рекултивация на старото сметище в Асеновград

През октомври тази година стартираха строителните дейности по техническата и биологичната рекултивация на старото сметище в Асеновград....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Асеновград

По проект подменят уличното осветление...
Почистени са деретата в населените...
Пострадаха кучета на протестиращи...
100 проби вина се борят за I място...
Завод за ски в Асеновград ще строи...
Община Асеновград се отчете по...
Асеновградчани отбелязват 145...
Нова акция за едрогабаритни отпадъци...
Спасителят на богоявленския...
Напрежение в Асеновградско –...
Община Асеновград ще отбележи...
Община Асеновград обявява пореден...

Последни новини