Зам.-кмет на Асеновград с къща на съмнително изгодна цена в Банкя - колко струва кв. метър там?

17915
Зам.-кмет на Асеновград с къща на съмнително изгодна цена в Банкя - колко струва кв. метър там?
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

С 12 000 лева налични парични средства е разполагал кметът на Асеновград - доктор Емил Караиванов през 2017 г., се вижда от данъчната декларация на градоначалника за миналата година. Той е вложил малко над 19 000 лева в инвестиционни и пенсионни фондове. И в двата случая средствата са събрани от заплата. Годишната данъчна основа от трудови доходи за същия период е над 32 000 лева.

Любопитство предизвиква данъчната декларация от 2016 г. на заместник-кмета по строителството на Асеновград - инженер Петър Бояджиев. Интересен факт е, че той се е сдобил в годината на своето стъпване в длъжност с построена еднофамилна къща в гр. Банкя, разгърната на площ от 248 квадратни метра, за сумата от едва 48 600 лева, т. е. под 200 лв. за квадратен метър. За сравнение - няколко години по-рано главният архитект на София - Здравко Здравков - също успява да си купи имот в Банкя, за около 220 лв. на крадратен метър, като за имота на Здравков изглежда, че не е напълно завършен. Сделките на двамата са съмнително изгодни, имайки предвид, че по това време във "Филиповци", например, цените били от порядъка на 800 лв. на квадрат.

Росен Желязков за Апартаментгейт: Трябва да бъдат проверявани не само тези във властта

"Фактите и обстоятелствата около скандала с апартаментите подлежат на контрол от компетентните органи. Трябва да бъдат проверявани, не ...

Бояджиев декларирал, че парите, с които е платил за имота, са събрани от заплата и от заем. През 2017 г. той е получил като наследство лозя и нива в село Стамболово. Година по-късно Петър Бояджиев е придобил и лек автомобил "Волво" за цената от 1 500 лева. През юни 2018 г., считано за предходната, заместник-кметът е декларирал над 46 000 лева банков влог от спестявания. А повече от 31 400 лева е годишната данъчна основа от трудовите му доходи.

Actualno.com потърси гледната точка на самия заместник-кмет по строителството в Асеновград, но той отказа да коментира каквито и да било теми, понеже "в момента не е удобно", тъй като е в отпуск. Когато настояхме, че въпросът не е от особено професионално и служебно, а по-скоро е от лично естество, Бояджиев любезно ни препрати: "Моля Ви, личните въпроси в лично време".

Какво открихме в данъчните декларации на останалите общинари?

През 2014 г. заместник-кметът по финансите в Асеновград - Тамер Бейсимов - е закупил апартамент от 140 квадрата в Пловдив за сумата от 121 000 лева и парцел от близо 5 декара в карловското село Войново за малко над 9 200 лева.

След показното с Иванчева от ЕК "очакват резултати" по Апартаментгейт

След произнасянето на присъдите срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров мнозина се питат какво ще се случи с участниц...

Димчо Темелков - другият от заместниците на асеновградския кмет - е декларирал близо 13 000 лева вложения в инвестиционни и пенсионни фондове.

В декларацията си за 2017 г. инженер Мария Вълканова, назначена за заместник-кмет по хуманитарните дейности в общината, е описала, че няма нищо за деклариране, освен един банков депозит в размер на над 11 000 лева, спестени от заплати.

Бившият председател на Общински съвет-Асеновград - Светозар Шуманов си е купил джип "Мицубиши Паджеро" на стойност 4 000 лева през 2015 г. За 2017 г. той е декларирал банков влог в размер на близо 6 000 лева.

Във встъпителната си декларация от 2017 г., Драгомир Георгиев - настоящият председател на Общинския съвет в града е посочил, че разполага с банков влог в размер на 10 000 лева. А в същата година е закупил и земеделски земи (ниви) и гори на обща стойност малко над 4 000 лева.

Каракачанов: Целта на „Апартаментгейт” е битката за избора на нов главен прокурор

Целта на скандала „Апартамент гейт” не са местните избори, а битката за избора на нов главен прокурор. Това каза пред bTV в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com