НА ЖИВОВойната в Украйна

Започна ремонтът на парк "Марица" в Димитровград

2412

Стартираха дейностите по един от най-големите проекти в Димитровград - реконструкция на парк "Марица" в Димитровград. Общата му стойност е 3 130 000 лв.

"Проекта е със съвместно финансиране чрез комбинирана подкрепа. Безвъзмездната финансова помощ от ОП „Региони в растеж” е в размер на 1 575 966.70 лв., от които 1 339 571.69 лв. европейско и 236 395.01 лв. национално финансиране и собствено участие на Община Димитровград в размер на 1 554 033.30 лв. Проектът трябва да приключи пред юни 2023 г. ", каза на пресконференция ръководителя на проекта и акцентира, че ремонта на парка ще допринесе за обновяване на техническата му инфраструктура, осигуряване на достъпност и повече привлекателност.

Дейностите предвиждат асфалтиране на алеите, нова настилка от вибропресовани павета на входното пространство, изграждане на три нови детски площадки за различни възрасти, приключенски кът и скейборд площадка. Ще бъде изградено парково ЛЕД осветление на цялата алеийна мрежа, ще бъдат поставени нови 197 бр. пейки и изградена ротонда в близост до реката, сподели Християна Димова.

В пресконференцията участва и кметът на община Димитровград Иво Димов, който подчерта обществените ползи от реализирането на този важен за града проект и сподели, че парка е любимо място за посещения на димитровградчани и те отдавна очакват неговото обновяване.Кметът изрази задоволството си, че благодарение на проекта най-големият парк в областта ще бъде обновен.

Представителя на фирмата изпълнител на обекта Калин Манолов добави, че макар огромния обем работа, включително над 50хил.кв. асфалт на алеите, 18км. бордюри и над 200 стълба, в рамките на периода по изпълнение ще се търси постигането на максимален ефект от дейностите. Той изрази очакване, създаденото да се пази от общността.

Първа копка бе направена в началото на самия обект - парк „Марица”. Пред дошлите на събитието граждани кметът Иво Димов сподели, важността на проекта и подчерта, че това е един от най-големите, които общината реализира в градската среда. Спазвайки народните традиции архиерейски наместник отец Георги Тодев отслужи водосвет за здраве и успешни дейности по проект. На церемонията присъстваха официални лица, общински съветници и граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Хасково

Две жени и дете пострадаха при...
Кметът на Димитровград: Заради...
За 14-ти февруари: Заповядайте...
С лимузини трошат бариера в Хасково,...
Шест хасковски общини обявиха...
Детски нефролог преглежда безплатно...
Грипна ваканция от понеделник...
Кметът на Димитровград участва...
Осигуряват автобуст за децата...
Милко Войводов от Ивайловград...
Община Ивайловград ще спази традицията...
Община Ивайловград e одобрена...

Последни новини