Започна ремонтът на парк "Марица" в Димитровград

5104
Започна ремонтът на парк "Марица" в Димитровград
Снимка: Община Димитровград

Стартираха дейностите по един от най-големите проекти в Димитровград - реконструкция на парк "Марица" в Димитровград. Общата му стойност е 3 130 000 лв.

"Проекта е със съвместно финансиране чрез комбинирана подкрепа. Безвъзмездната финансова помощ от ОП „Региони в растеж” е в размер на 1 575 966.70 лв., от които 1 339 571.69 лв. европейско и 236 395.01 лв. национално финансиране и собствено участие на Община Димитровград в размер на 1 554 033.30 лв. Проектът трябва да приключи пред юни 2023 г. ", каза на пресконференция ръководителя на проекта и акцентира, че ремонта на парка ще допринесе за обновяване на техническата му инфраструктура, осигуряване на достъпност и повече привлекателност.

Дейностите предвиждат асфалтиране на алеите, нова настилка от вибропресовани павета на входното пространство, изграждане на три нови детски площадки за различни възрасти, приключенски кът и скейборд площадка. Ще бъде изградено парково ЛЕД осветление на цялата алеийна мрежа, ще бъдат поставени нови 197 бр. пейки и изградена ротонда в близост до реката, сподели Християна Димова.

В пресконференцията участва и кметът на община Димитровград Иво Димов, който подчерта обществените ползи от реализирането на този важен за града проект и сподели, че парка е любимо място за посещения на димитровградчани и те отдавна очакват неговото обновяване.Кметът изрази задоволството си, че благодарение на проекта най-големият парк в областта ще бъде обновен.

Представителя на фирмата изпълнител на обекта Калин Манолов добави, че макар огромния обем работа, включително над 50хил.кв. асфалт на алеите, 18км. бордюри и над 200 стълба, в рамките на периода по изпълнение ще се търси постигането на максимален ефект от дейностите. Той изрази очакване, създаденото да се пази от общността.

Първа копка бе направена в началото на самия обект - парк „Марица”. Пред дошлите на събитието граждани кметът Иво Димов сподели, важността на проекта и подчерта, че това е един от най-големите, които общината реализира в градската среда. Спазвайки народните традиции архиерейски наместник отец Георги Тодев отслужи водосвет за здраве и успешни дейности по проект. На церемонията присъстваха официални лица, общински съветници и граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com